autor:

Angel Gabriel Lungu

» » Mancaruri cu peste

Avat cu rosii

Autor: Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
- 1 avat 1,5 Kg , - 2 rosii , - 1 jumatate cutie rosii decojite , - 1 legatura ceapa verde (4-5 cepe), - 1 ardei gras verde , - 100 gr masline negre , - 1 jumatate de lamaie , - 1 pahar mic de vin alb (100ml), - 1 pahar apa (200 ml), - 5-6 catei usturoi , - busuioc verde sau uscat , - ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se curata avatul si se tund aripioarele si coada cu foarfeca de bucatarie, se taie in doua jumatati pe de-a lungul se sareaza si se da cu piper.
Se pune pestele in tava unsa cu ulei, se intoarce pe amandoua partile si se da cu uleiul din tava, apoi se lasa la cuptor pana se albeste.
Se taie ceapa verde rondele mici, rosiile decojite fasii lungi, cele doua rosii felii subtiri rotunde , ardeiul rondel, usturoiul marunt.
Se scoate tava si se presara ceapa, apoi rosiile decojite si se toarna sosul de la ele uniform peste toata tava, apoi se pun feliile de rosii si maslinele,
se presara busuioc uscat sau frunze verzi, se pune apa usor in tava, se da un praf de sare si se da la cuptor.Peste 15-20 min se scoate tava si se presara
usturoiul marunt si se stropeste cu vinul alb.
Se lasa la cuptor inca 15-20 min, cand e gata se serveste in farfurie cu felii de lamaie asezate deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Avat cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele se spala, se curata, se taie felii si se pune la scurs, apoi se sareaza, se aseaza in tava

5 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Creveti cu usturoi (reteta GoodFood)

Creveti cu usturoi (reteta GoodFood)

Gatitul propriu-zis dureaza intre 5 si 10 minute, dar dureaza mai mult curatatul crevetilor, mai

10 voturi    0 comentarii
10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Mai omorat cu prezentarea,si gustos nu mai vorbim!

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

    Foarte frumos prezentat!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Foarte gustos!

    • Florina

      Florina (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      Felicitari pentru reteta...Dar acest peste se prinde foarte greu....

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Arata spectaculos de bine.Felicitari pentru aranjamentul obtinut.Eu sunt o mare consumatoare de peste,pentru ca imi place pestele foarte mult,dar asa peste eu nu am mai vazut pana acum, nici in pescarie si nici la supermarket.Felicitari inca odata.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

      O reteta super! Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Chiar imi place...,arata minunat...

    • nicoleta

      nicoleta (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Arata apetisant si cred e gustos, o sa incerc si eu

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      Foarte bine arata, felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • - 1 avat 1,5 Kg
  • - 2 rosii
  • - 1 jumatate cutie rosii decojite
  • - 1 legatura ceapa verde (4-5 cepe)
  • - 1 ardei gras verde
  • - 100 gr masline negre
  • - 1 jumatate de lamaie
  • - 1 pahar mic de vin alb (100ml)
  • - 1 pahar apa (200 ml)
  • - 5-6 catei usturoi
  • - busuioc verde sau uscat
  • - ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Angel Gabriel Lungu
Salau la tava

Salau la tava

Se "tunde" salaul de aripioare si coada cu foarfeca de bucatarie si se jupoaie de piele cu cutitul

19 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Ficatei lejeri la cuptor

Ficatei lejeri la cuptor

Mentionez ca la aceasta reteta am folosit ficatei de pasare congelati. Se taie ceapa pestisori si

15 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Tocana de cartofi cu carnati la cuptor

Se tai cartofii in doua pe de-a lungul si apoi felii potrivite si se pun la fiert. Se prajesc carnatii

22 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

COSTEO (Chef de cuisine)

Mai omorat cu prezentarea,si gustos nu mai vorbim!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Orez cu negru de sepie