autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

baclava

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Ingrediente
1 pachet foi de placinta ,, 150g margarina, , 250g miez de nuca macinat ,, 1 lingurita scortisoara, , 200g zahar, , 120g miere, , 200ml apa, , esenta de vanilie sau rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Preparare:
Foile se impart in 3 parti egale. Nucile macinate se amesteca cu scortisoara si se impart in 2 parti egale. Se incalzeste margarina la foc pana se topeste .

Se unge o tava cu ulei , se aseaza o foaie in tava , se unge cu margarina topita si tot asa pana se termina prima treime de foi . Peste foi se pune amestecul de nuci si scortisoara.

Se aseaza peste nuci foile (a doua treime) repetand operatia facuta prima data . Se presara a doua jumatate de nuci macinate. Se pun foile ramase ,se ung cu margarina topita si se da la frigider acoperita cu o folie timp de 30-40 min.Se scoate din frigider si se portioneaza dupa preferinta.

Se da la cuptor 20-25 min pana se rumeneste frumos.

Intre timp se face siropul.Se amesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert se adauga mierea , lasand compozitia sa dea din nou in fiert. Dupa ce a inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga vanilia sau romul.

Se toarna siropul fierbinte peste bacalvaua scoasa din cuptor. Se lasa sa-si traga siropul si se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu nuci (baclava/sarailie)

Placinta cu nuci (baclava/sarailie)

Pastrati cateva nuci pentru decor, restul de miez impartiti-l in doua parti. O parte macinati-o in

69 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
baclava

baclava

se amesteca faina,oul vinul,lingurita de unt,se framinta adaugind apa pana va rezulta un aluat ca

5 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anda M. (Chef de cuisine) , 23 iunie 2008

    Este foarte buna aceasta reteta. Mie imi plac foarte mult cele in forma rotunda. Se pune compozitia in mijlocul foilor, se ruleaza si se taie felii.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta ,
  • 150g margarina
  • 250g miez de nuca macinat ,
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200g zahar
  • 120g miere
  • 200ml apa
  • esenta de vanilie sau rom

Raporteaza reteta

Fara foto

Anda M. (Chef de cuisine)

Este foarte buna aceasta reteta. Mie imi plac foarte mult cele in forma rotunda. Se pune compozitia in mijlocul foilor, se ruleaza si se taie felii.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere