autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

baclava

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Ingrediente
1 pachet foi de placinta ,, 150g margarina, , 250g miez de nuca macinat ,, 1 lingurita scortisoara, , 200g zahar, , 120g miere, , 200ml apa, , esenta de vanilie sau rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Preparare:
Foile se impart in 3 parti egale. Nucile macinate se amesteca cu scortisoara si se impart in 2 parti egale. Se incalzeste margarina la foc pana se topeste .

Se unge o tava cu ulei , se aseaza o foaie in tava , se unge cu margarina topita si tot asa pana se termina prima treime de foi . Peste foi se pune amestecul de nuci si scortisoara.

Se aseaza peste nuci foile (a doua treime) repetand operatia facuta prima data . Se presara a doua jumatate de nuci macinate. Se pun foile ramase ,se ung cu margarina topita si se da la frigider acoperita cu o folie timp de 30-40 min.Se scoate din frigider si se portioneaza dupa preferinta.

Se da la cuptor 20-25 min pana se rumeneste frumos.

Intre timp se face siropul.Se amesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert se adauga mierea , lasand compozitia sa dea din nou in fiert. Dupa ce a inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga vanilia sau romul.

Se toarna siropul fierbinte peste bacalvaua scoasa din cuptor. Se lasa sa-si traga siropul si se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Umplutura:Se amesteca 250gr.zahar,400gr.nuci tocate cu cutitul,100gr.nuci tocate la masina,un pliculet

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anda M. (Chef de cuisine) , 23 iunie 2008

    Este foarte buna aceasta reteta. Mie imi plac foarte mult cele in forma rotunda. Se pune compozitia in mijlocul foilor, se ruleaza si se taie felii.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta ,
  • 150g margarina
  • 250g miez de nuca macinat ,
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200g zahar
  • 120g miere
  • 200ml apa
  • esenta de vanilie sau rom

Raporteaza reteta

Fara foto

Anda M. (Chef de cuisine)

Este foarte buna aceasta reteta. Mie imi plac foarte mult cele in forma rotunda. Se pune compozitia in mijlocul foilor, se ruleaza si se taie felii.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri rapide cu nutella