autor:

silviana maftei

» » Dulciuri diverse

baclava

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Ingrediente
1 kg faina, 1 ou, 1 paharel vin alb, 1 lingurita cu unt, apa, 500 g migdale, 250g zahar, 1 plic vanilie, 200 g unt, 1 kg zahar, 500 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

se amesteca faina,oul vinul,lingurita de unt,se framinta adaugind apa pana va rezulta un aluat ca pt strudel,il lasi sa stea
din aluat se taie 25 bucatele
din fiecare se intinde 1 foaie
ungi tava cu unt si pui foile ,una cite una,stropindu-le cu unt si presarand pe fiecare foaie migdale pisate cu zahar si vanilie.
dupa ce s-au terminat foile torni unt fierbinte si le bagi la cuptor la foc moderat
din 1 kg zahar si 500ml apa faci un sirop, cind baclavaua este jumatate facuta,torni siropul si mai pui la cuptor
cind s-a racit o tai in bucatele
Daca ti-a placut reteta noastra "baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baclava de casa

Baclava de casa

Se topeste untul si se imparte in 2 cani. Se bate albusul separat cu 10 linguri de zahar si un praf

18 voturi    15 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
baclava

baclava

se toaca nucile marunt si se amesteca cu scortisoara dupa care se pun peste foileetaj si se ruleaza

19 voturi    10 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2014

    O prajitura minunata ,buna...buna,dar ce facem cu caloriile????

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2010

    Felicitari pt ca te incumeti sa faci foile! E adevarat ca au alt gust fata de cele din comert!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Sunt delicioase...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Arata tare bine!

    • Fara foto

      iustin , 20 iunie 2009

      Super!

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Mie imi place cea cu nuca foarte mult...pacat ca e consistenta si nu pot manca muuuuuuult :))

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Trebuie sa fie tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 ou
  • 1 paharel vin alb
  • 1 lingurita cu unt
  • apa
  • 500 g migdale
  • 250g zahar
  • 1 plic vanilie
  • 200 g unt
  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

O prajitura minunata ,buna...buna,dar ce facem cu caloriile????

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Pancakes cu mere