Ingrediente
1 kg faina, 1 ou, 1 paharel vin alb, 1 lingurita cu unt, apa, 500 g migdale, 250g zahar, 1 plic vanilie, 200 g unt, 1 kg zahar, 500 ml apa
Dificultate: Medie | Timp: 1h
5 voturi
Mod de preparare
din aluat se taie 25 bucatele
din fiecare se intinde 1 foaie
ungi tava cu unt si pui foile ,una cite una,stropindu-le cu unt si presarand pe fiecare foaie migdale pisate cu zahar si vanilie.
dupa ce s-au terminat foile torni unt fierbinte si le bagi la cuptor la foc moderat
din 1 kg zahar si 500ml apa faci un sirop, cind baclavaua este jumatate facuta,torni siropul si mai pui la cuptor
cind s-a racit o tai in bucatele
Czompa (Chef de cuisine) , 07 august 2009
Arata tare bine!
iustin , 20 iunie 2009
Super!
Niko Stan (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009
Mie imi place cea cu nuca foarte mult...pacat ca e consistenta si nu pot manca muuuuuuult :))
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009
Trebuie sa fie tare buna.