autor:

silviana maftei

» » Dulciuri diverse

baclava

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2008

Ingrediente
1 kg faina, 1 ou, 1 paharel vin alb, 1 lingurita cu unt, apa, 500 g migdale, 250g zahar, 1 plic vanilie, 200 g unt, 1 kg zahar, 500 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

se amesteca faina,oul vinul,lingurita de unt,se framinta adaugind apa pana va rezulta un aluat ca pt strudel,il lasi sa stea
din aluat se taie 25 bucatele
din fiecare se intinde 1 foaie
ungi tava cu unt si pui foile ,una cite una,stropindu-le cu unt si presarand pe fiecare foaie migdale pisate cu zahar si vanilie.
dupa ce s-au terminat foile torni unt fierbinte si le bagi la cuptor la foc moderat
din 1 kg zahar si 500ml apa faci un sirop, cind baclavaua este jumatate facuta,torni siropul si mai pui la cuptor
cind s-a racit o tai in bucatele
Daca ti-a placut reteta noastra "baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Foile congelate se scot cu 1-2 ore inainte de a incepe prepararea baclavalei. Nucile se macina,

14 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Se macina nucile in masina de tocat; Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile

58 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2014

    O prajitura minunata ,buna...buna,dar ce facem cu caloriile????

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 ianuarie 2010

    Felicitari pt ca te incumeti sa faci foile! E adevarat ca au alt gust fata de cele din comert!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Sunt delicioase...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Arata tare bine!

    • Fara foto

      iustin , 20 iunie 2009

      Super!

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Mie imi place cea cu nuca foarte mult...pacat ca e consistenta si nu pot manca muuuuuuult :))

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

      Trebuie sa fie tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 ou
  • 1 paharel vin alb
  • 1 lingurita cu unt
  • apa
  • 500 g migdale
  • 250g zahar
  • 1 plic vanilie
  • 200 g unt
  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

O prajitura minunata ,buna...buna,dar ce facem cu caloriile????

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Flan de portocale