autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

BACLAVA

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
100 g ulei, 100 g apa, 400 g faina, 200-250 g nuca, 3/4 litri sirop de fructe sau de trandafiri

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Aluatul : se face un aluat potrivit de tare dintr-o ceasca de apa calduta, 1/2 l ceasca de ulei si faina cat cuprinde. Se framanta bine si se intind foi foarte subtiri de maarimea tavii.Pentru a nu se lipi se presara cu faina peste ele.Se unge o tava , se aseaza o foaie, se unge cu ulei si se aseaza alata deasupra ei. Daca cumva foile se mai rup se are grija sa se acopere gaurile cu celelalte foi. Se pot pune 3 foi una peste alta se presara un strat de nuca macinata, apoi se pin din nou 2 sau 3 foi bine intinse si unse cu ulei una peste alta. Se taie cu un cutit patrate pana la ultima foaie de marimea dorita. Se da la cuptor si se coace la foc potrivit. Cand foile sunt coapte( uscate) se toarna sirop peste intreaga suprafata a prajiturii.Se toarna suficient de mult, ca sa patrunda prin taieturile facute inainte. Se mai lasa la cuptor pana cand prajitura a absorbit tot siropul. Se scot baclavalele pe o farfurie si se mai toarna putin sirop deasupra.Sunt mai gustoase cand sunt pregatite cu o zi sau doua inainte de a fi servite.
Daca ti-a placut reteta noastra "BACLAVA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Se scot foile de placinta de la rece, se lasa cateva minute la temperatura camerei. Margarina se

16 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BACLAVA

BACLAVA

Se unge o tava cu untul sau margarina, se pune o foaie de foietaj, se pune nuca amestecata cu 100

20 voturi    17 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 100 g ulei
  • 100 g apa
  • 400 g faina
  • 200-250 g nuca
  • 3/4 litri sirop de fructe sau de trandafiri

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Gem de caise