autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

BACLAVA

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
100 g ulei, 100 g apa, 400 g faina, 200-250 g nuca, 3/4 litri sirop de fructe sau de trandafiri

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Aluatul : se face un aluat potrivit de tare dintr-o ceasca de apa calduta, 1/2 l ceasca de ulei si faina cat cuprinde. Se framanta bine si se intind foi foarte subtiri de maarimea tavii.Pentru a nu se lipi se presara cu faina peste ele.Se unge o tava , se aseaza o foaie, se unge cu ulei si se aseaza alata deasupra ei. Daca cumva foile se mai rup se are grija sa se acopere gaurile cu celelalte foi. Se pot pune 3 foi una peste alta se presara un strat de nuca macinata, apoi se pin din nou 2 sau 3 foi bine intinse si unse cu ulei una peste alta. Se taie cu un cutit patrate pana la ultima foaie de marimea dorita. Se da la cuptor si se coace la foc potrivit. Cand foile sunt coapte( uscate) se toarna sirop peste intreaga suprafata a prajiturii.Se toarna suficient de mult, ca sa patrunda prin taieturile facute inainte. Se mai lasa la cuptor pana cand prajitura a absorbit tot siropul. Se scot baclavalele pe o farfurie si se mai toarna putin sirop deasupra.Sunt mai gustoase cand sunt pregatite cu o zi sau doua inainte de a fi servite.
Daca ti-a placut reteta noastra "BACLAVA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Umplutura:Se amesteca 250gr.zahar,400gr.nuci tocate cu cutitul,100gr.nuci tocate la masina,un pliculet

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

1. Ungem cu unt o tava de aproximativ 24x34 cm, punem o foaie de placinta pliata in doua, ungem cu

29 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 100 g ulei
  • 100 g apa
  • 400 g faina
  • 200-250 g nuca
  • 3/4 litri sirop de fructe sau de trandafiri

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Chec rasturnat cu banane