autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

BACLAVA

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
100 g ulei, 100 g apa, 400 g faina, 200-250 g nuca, 3/4 litri sirop de fructe sau de trandafiri

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Aluatul : se face un aluat potrivit de tare dintr-o ceasca de apa calduta, 1/2 l ceasca de ulei si faina cat cuprinde. Se framanta bine si se intind foi foarte subtiri de maarimea tavii.Pentru a nu se lipi se presara cu faina peste ele.Se unge o tava , se aseaza o foaie, se unge cu ulei si se aseaza alata deasupra ei. Daca cumva foile se mai rup se are grija sa se acopere gaurile cu celelalte foi. Se pot pune 3 foi una peste alta se presara un strat de nuca macinata, apoi se pin din nou 2 sau 3 foi bine intinse si unse cu ulei una peste alta. Se taie cu un cutit patrate pana la ultima foaie de marimea dorita. Se da la cuptor si se coace la foc potrivit. Cand foile sunt coapte( uscate) se toarna sirop peste intreaga suprafata a prajiturii.Se toarna suficient de mult, ca sa patrunda prin taieturile facute inainte. Se mai lasa la cuptor pana cand prajitura a absorbit tot siropul. Se scot baclavalele pe o farfurie si se mai toarna putin sirop deasupra.Sunt mai gustoase cand sunt pregatite cu o zi sau doua inainte de a fi servite.
Daca ti-a placut reteta noastra "BACLAVA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
BACLAVA

BACLAVA

Se unge o tava cu untul sau margarina, se pune o foaie de foietaj, se pune nuca amestecata cu 100

20 voturi    17 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Un altfel de baclava

Un altfel de baclava

Se face un aluat, dupa care il impartim in 8-10 foi subtiri si le punem in tigaia incinsa (fara ulei),

1 vot    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 100 g ulei
  • 100 g apa
  • 400 g faina
  • 200-250 g nuca
  • 3/4 litri sirop de fructe sau de trandafiri

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu mascarpone si lamaie