autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Baclava

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
foi de placinta 350 gr., miez de nuca 300 gr., margarina 200 gr., esenta de rom 200 ml, apa plata 200 ml, miere 150 gr., zahar 250 gr., o lingura de praf de scortisoara, 4 linguri de praf de cocos

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Impartiti foile in trei parti;
Amestecati nucile cu scortisoara;
Impartiti amestecul de nuci si scortisoara in doua farfurii diferite;
Asezati prima treime de foi in tava ungand fiecare foaie dupa ce a fost pusa in tava si punand peste ea urmatoarea foaie;
Puneti o jumatate din amestecul de nuci si scortisoara peste foi;
Asezati a doua treime de foi peste nuci, repetand procedeul anterior. Puneti foaie pe foaie, adaugand peste margarina;
Peste a doua transa de foi adaugati a doua jumatate de nuci si apoi puneti ultima treime de foi unse in acelasi mod ca si celelalte;
Puneti tava cu foi timp de 40 min. la frigider;
Incalziti cuptorul cat timp tava sta la frigider;
Scoateti tava de la frigider dupa terminarea celor 40 min. si taiati prajitura in portii egale;
Dupa portionare, puneti tava la cuptor pentru 30 minute;
Scoateti prajitura dupa ce s-a rumenit;
In acest timp, fierbeti apa si zaharul;
Dupa ce au dat in clocot apa si zaharul micsorati focul, adaugati mierea si lasati sa dea din nou in clocot;
Stingeti focul si adaugati esenta de rom;
Atunci cand baclava este gata turnati peste ea in mod uniform siropul preparat din miere, zahar si apa;
Lasati prajitura sa se raceasca si cand ajunge la temperatura camerei puneti-o la frigider;
Prajitura se consuma rece punand peste fiecare bucata de baclava putin sirop si praf de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baclava

Baclava

Se macina nucile in masina de tocat; Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile

58 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Baclava inghetata

Baclava inghetata

Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Mirauta , 05 august 2014

    e foarte buna

  • Fara foto

    Milica Trandafir , 05 iulie 2014

    Super bunaaaaaaaaa!

  • gicuta

    gicuta (Chef de cuisine) , 18 martie 2014

    mierea nu se fierbe, poate deveni nociva

    • Chirila_Florentina

      Chirila_Florentina (Bucatar) , 03 decembrie 2013

      preferata mea!!

    • Fara foto

      Oana Si Ionut , 13 octombrie 2013

      e foarte buna

    • Fara foto

      Valentina Toader , 13 octombrie 2013

      bunaaaaaaaaaaaaaa prajitura

    • Fara foto

      Trude Stumpilich , 12 octombrie 2013

      este foarte buna

    • Mirela_Dicu

      Mirela_Dicu (Maestru bucatar) , 11 octombrie 2013

      nuca si scortisoara TREBUIE amestecata cu albus de ou an felul acesta nu se amprastie atunci cand va fi taiata :)

    • Fara foto

      catalina , 11 octombrie 2013

      am doar o singura intrebare: mierea nu este periculoasa la temperatura asa mare, de fierbere?

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      e ceama mai delicioasa praji!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Ce buna e baclavaua. Trebuie sa fac si eu !

    • Fara foto

      Roxana (Chef de cuisine) , 18 iunie 2008

      Baclavaua este si ramane una dintre prajiturile mele preferate. :)

    • Fara foto

      Pascale Adriana (Chef de cuisine) , 17 iunie 2008

      EU LA BACLAVALE ADAUG SI PUTIN PESMET.IES DELICIOASE

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • foi de placinta 350 gr.
  • miez de nuca 300 gr.
  • margarina 200 gr.
  • esenta de rom 200 ml
  • apa plata 200 ml
  • miere 150 gr.
  • zahar 250 gr.
  • o lingura de praf de scortisoara
  • 4 linguri de praf de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

gicuta (Chef de cuisine)

mierea nu se fierbe, poate deveni nociva

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu visine