Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
1 kg de placinta, 1 kg nuca risnita, 1 kg unt, 1 kg zahar, 2 batoane vanilie
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Pe tava unsa cu unt se cladesc doua-trei foi, unse intre ele cu unt inmuiat pe foc, si se coc putin (7-8 minute) pana se rumenesc. Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca.
Se serveste rece. Putem adauga deasupra fiecarei bucati o lingurita-doua din siropul care s-a lasat in tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava de Anul Nou" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta
37 voturi
17 comentarii
2h 30 min
Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie)
Se lucreaza doar cu furculita,
114 voturi
35 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate