autor:

LARISA

» » Dulciuri diverse

Baclava grecească

Autor: LARISA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LARISA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 27 noiembrie 2009

Ingrediente
375 g miez de nuca zdrobit in piulita sau taiat marunt, 160 g migdale pisate sau taiate marunt (pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de nuca), 1/2 lingurita de praf de scortisoara, 1 lingura zahar praf, 3 linguri untdelemn, 16 foi de placinta (din comert, cam 2-3 pachete)., Pentru sirop: 250 g zahar, 170 ml apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite suc de lamaie.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

: 375 g miez de nuca zdrobit in piulita sau taiat marunt, 160 g migdale pisate sau taiate marunt (pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de nuca), 1/2 lingurita de praf de scortisoara, 1 lingura zahar praf, 3 linguri untdelemn, 16 foi de placinta (din comert, cam 2-3 pachete).
Pentru sirop: 250 g zahar, 170 ml apa, 3 cuisoare intregi, 3 lingurite suc de lamaie.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul. Se ung fundul si partile laterale ale unui vas de Jena dreptunghiular (sau o tava dreptunghiulara) cu untdelemn.
Se amesteca intr-un castron nucile, migdalele, scortisoara si zaharul pudra si se impart in trei portii egale.
Se iau patru foi de placinta si se asaza alaturi pe tabla de prajituri. Jumatate din fiecare se unge cu untdelemn, se impatureste in doua si se pune in forma pe lung (aluatul care trece de margini se taie).
O portie din amestecul de nuci se intinde pe aluat. Se acopera cu alte patru foi de placinta, unse cu untdelemn si impaturite in doua. Se intinde un alt strat de nuca, apoi din nou aluat, pana se termina umplutura. Suprafata se unge cu untdelemn si se taie cu cutitul pe lung, de patru ori. Se baga la cuptor 30 de minute, pana prinde o culoare aurie.
Se fierbe siropul de zahar si cuisoare zece minute, pe foc mic, amestecand. Se lasa sa se raceasca si se toarna peste baclavaua fierbinte. La servit, prajitura se taie pe lung, pe liniile incizate in aluat, apoi in bucati patrate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava grecească" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose fluture

Briose fluture

Se cerne faina cu praf de copt intr-un vas . Ouale se bat cu zahar, iaurt, ulei, si un varf de sare

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Fruit jellee

Fruit jellee

Fierbem apa. Adaugam gelatina granule si zaharul si amestecam bine pana se dilueaza. Luam de pe foc

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • 375 g miez de nuca zdrobit in piulita sau taiat marunt
  • 160 g migdale pisate sau taiate marunt (pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de nuca)
  • 1/2 lingurita de praf de scortisoara
  • 1 lingura zahar praf
  • 3 linguri untdelemn
  • 16 foi de placinta (din comert
  • cam 2-3 pachete).
  • Pentru sirop: 250 g zahar
  • 170 ml apa
  • 3 cuisoare intregi
  • 3 lingurite suc de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de LARISA
Salata greceasca

Salata greceasca

Salata se spala se curata si se taie fisii late de 2 cm. Ouale se fierb tare si se lasa la racit

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate reci
Pizza casei

Pizza casei

: Se freaca drojdia cu o jumatate lingurita de zahar pana cand se lichefiaza. Se dilueaza cu laptele

12 voturi    5 comentarii
2h
Paste si pizza
Ciorba cu taitei de casa

Ciorba cu taitei de casa

Oasele se spala si se pun la fiert intr-o olala cu 2 l apa. Daca la inceputul fierberii apare spuma,

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Cozonac cu aroma de portocala