autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Baclava moldoveneasca

Autor: Ioana Zambila (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana Zambila (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 26 mai 2006

Ingrediente
, Ingrediente, 1/2 foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet. Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa., ,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare
Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Amandine

Amandine

Mod de preparare Blat: separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,

12 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Apa si zaharul se pun la foc pana se face un sirop. Cand siropul s-a leagat, se adauga fructele.

3 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 1/2 foi proaspete pentru placinta
  • 1/4 kg nuci macinate
  • 30 g pesmet. Siropul: 300 g zahar vanilat
  • o lamiie mare
  • 250 ml apa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Orange Fudge