autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Baclava moldoveneasca

Autor: Ioana Zambila (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioana Zambila (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 26 mai 2006

Ingrediente
, Ingrediente, 1/2 foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg nuci macinate, 30 g pesmet. Siropul: 300 g zahar vanilat, o lamiie mare, 250 ml apa., ,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare
Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si presarata cu nuci si pesmet; se termina cu alte foi 2-3 foi, stropite intre ele numai cu grasime. Se stropeste si deasupra cu grasime. Dupa ce s-a lasat tava la rece 30 minute, cu un cutit bine ascutit, baclavaua se taie in patrate de 5/5 cm. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit unde se lasa 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 minute. Dupa aceea se mai reduce focul pentru a se usca baclavaua. Zaharul, dupa ce s-a dizolvat in 1/4 l apa, se fierba 2-3 minute. Cind se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si zeama de lamiie. Cind tava se scoate din cuptor, baclavaua se stropeste imediat cu tot siropul caldut. Se lasa pina cind nuca si pesmetul absorb bine siropul si apoi se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu crema de vanilie si mouse de capsuni

Rulada cu crema de vanilie si mouse de capsuni

In primul rand coacem blatul, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu zaharul spuma,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi Donuts

Gogosi Donuts

Drojdia se dizolva in apa calduta. Intr-un castron se amesteca laptele, uleiul, ouale, zaharul si

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 1/2 foi proaspete pentru placinta
  • 1/4 kg nuci macinate
  • 30 g pesmet. Siropul: 300 g zahar vanilat
  • o lamiie mare
  • 250 ml apa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos