autor:

Dachman Laura

» » Aluaturi si Foietaje

Bagels

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Ingrediente
Ingrediente necesare pentru 12 bucati : 450 gr faina, plus pentru prelucrat, 1 lingurita sare, 1 plic drojdie uscata, 3 oua, 1 lingurita miere, 2 lingurite ulei de floarea-soarelui

Dificultate: Medie Timp: 2h

14 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca 2 oua cu uleiul si mierea si se toarna amestecul in adancitura din faina.Se adauga aprox. 200 ml apa calduta la faina si se amesteca pana ce se obtine un aluat lipicios.Se presara faina pe suprafata de lucru, se framanta aluatul energic si se bate aprox. 10 minute, pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini.Se pune aluatul intr-un castron, se acopera si se tine la cald 40 de minute, sa creasca pana isi dubleaza volumul.Se framanta apoi aluatul pe suprafata de lucru, se face un sul si se taie in 12 bucati egale.Din fiecare bucata se formeaza un sul lung de 20 cm, din care se formeaza un covrig.Capetele se umezesc cu putina apa si se lipesc strangandu-le cu degetele.Se incinge cuptorul la 200°C si se tapeaza tava cu hartie de copt.Se pun covrigeii necopti in tava si se lasa 20 minute, acoperiti, la dospit.Se pune la fiert apa cu sare intr-o oala mare.Covrigeii se scufunda pe rand cu spumiera in apa clocotita si se tin 20 de secunde.Se scot din apa si se pun inapoi in tava.Se bate al 3-lea ou si se ung cu el covrigeii prefierti, apoi se coc in cuptorul incins 14-15 minute, pana se rumenesc.Se scot din cuptor, se pun pe un gratar de bucatarie si se lasa la racit.Covrigeii raman proaspeti pana la 3 zile daca sunt pastrati intr-o cutie inchisa.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Bagels" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Bagels cu praz, sunca si branza

Bagels cu praz, sunca si branza

Tocati prazul foarte marunt. Topiti untul intr-o cratita la foc mediu, prajiti prazul si sunca taiata

3 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive cu carne
Covrigei Pretzels

Covrigei Pretzels

1. Se incalzeste laptele, se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Se adauga drojdia si

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    E ceva de lucru, dar cred ca merita.

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

    M-a atras numele lor si am intrat sa citesc si reteta.Pare destul de interesanta,dar intr-adevar un pic cam elaborioasa...se coc,dupa aceea se fierb,si se coc din nou,am inteles bine ? Sunt sigura ca au un gust deosebit! Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

    Tare bine mai arata...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Foarte buni! Salvez reteta si revin cu pareri.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Foarte interesant,cred ca sunt minunati.Felicitari.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Interesanta reteta trebuie incercata.

    • aec21

      aec21 (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Sunt covrigii pe care ii poti gasi la magazin sub numele de covrigi brasoveni? Mmmm... trebuie sa ii fac.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 martie 2009

      Cred ca sunt foarte buni, dar necesita cam multa manopera.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente necesare pentru 12 bucati : 450 gr faina
  • plus pentru prelucrat
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 oua
  • 1 lingurita miere
  • 2 lingurite ulei de floarea-soarelui

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Rulada de pui in glazura alba

Rulada de pui in glazura alba

Pieptul se spala, se curata de pielita si se taie ca pentru snitel, se bate putin si se aseaza fiecare

1 vot    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E ceva de lucru, dar cred ca merita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine integrala cu seminte de floarea soarelui (dietetica)