autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Aluaturi si Foietaje

Bagheta cu ovaz si miere

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Ingrediente
4 painici a cate 100 gr se obtin astfel:, , 1. 210 gr faina simpla, 2. 40 gr faina de secara, 3. 175 ml apa, 4. o lingurita de miere, 5. 3 sferturi de lingurita de drojdie uscata, 6. 3 sferturi de lingurita de sare, 7. 4-5 linguri de ovaz, , Este foarte importanta ordinea in care pui ingredientele! Apa trebuie sa fie la temperatura camerei.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Inca si mai buna decat bagheta cu susan, painica asta dulce si-o vor imparti la masa tratativelor toti membrii familiei. Sa-ti spun ca-i delicioasa?! Iti vei da seama de asta dupa viteza cu care va disparea. Ideala tartinata cu unt si miere sau alaturi de un pahar de iaurt proaspat.

Este foarte importanta ordinea in care pui ingredientele! Apa trebuie sa fie la temperatura camerei.

In cuva de copt a masinii de facut paine se pun ingredientele in urmatoarea ordine: apa, miere, sare, cele doua feluri de faina si drojdia. Drojdia trebuie pusa-n ploaie, peste faina, astfel incat sa nu intre in contact cu apa din cuva.

In functie de masina de paine pe care o folosesti, selecteaza din meniu programul pentru baghete. La al doilea bip al masinii (la mine asta s-a intamplat cand mai erau 45 de min) se scoate aluatul si se aseaza pe blatul de lucru tapetat cu faina. Se imparte in 4 parti egale si fiecare parte se modeleaza sub forma de bagheta. Fiecare bagheta se umezeste cu o pensula de silicon inmuiata in apa si se tavaleste prin ovaz. Apoi, cu cutitul foarte bine ascutit se fac 2-3 taieturi, din miscari scurte si ferme. Se aseaza in formele de baghete si se reintroduc in masina de paine pentru restul minutelor.

Daca ai experienta cu aluaturile, aceste retete se pot face si fara ajutorul masinii de facut paine, lasand aluatul la dospit, modeland baghetele si punandu-le la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bagheta cu ovaz si miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Langos

Langos

Intr-un bol se pune faina, iar intr-o canita se pune cubul de drojdie la inmuiat in putina apa calduta.(Atentie

54 voturi    18 comentarii
3h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza  a la Camelia(de 2 feluri)

Pizza a la Camelia(de 2 feluri)

Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa la dospit cca 1 ora. Se face pizza asa:se socoteste

8 voturi    7 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 10 februarie 2011

    Bune la micul dejun. Arata excelent.

  • Dulceata_de_trandafiri

    Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Va recomand sa incercati si daca nu aveti musai masina de facut paine. Sunt crocante pe exterior si pufoase inauntru. O nebunie :) !

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Tentante!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 painici a cate 100 gr se obtin astfel:
  • 1. 210 gr faina simpla
  • 2. 40 gr faina de secara
  • 3. 175 ml apa
  • 4. o lingurita de miere
  • 5. 3 sferturi de lingurita de drojdie uscata
  • 6. 3 sferturi de lingurita de sare
  • 7. 4-5 linguri de ovaz
  • Este foarte importanta ordinea in care pui ingredientele! Apa trebuie sa fie la temperatura camerei.

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Bune la micul dejun. Arata excelent.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine alba impletita