Bagheta cu ovaz si miere

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa
Bagheta cu ovaz si miere

Ingrediente

  • 4 painici a cate 100 gr se obtin astfel:
  • 1. 210 gr faina simpla
  • 2. 40 gr faina de secara
  • 3. 175 ml apa
  • 4. o lingurita de miere
  • 5. 3 sferturi de lingurita de drojdie uscata
  • 6. 3 sferturi de lingurita de sare
  • 7. 4-5 linguri de ovaz
  • Este foarte importanta ordinea in care pui ingredientele! Apa trebuie sa fie la temperatura camerei.

Mod de preparare

Inca si mai buna decat bagheta cu susan, painica asta dulce si-o vor imparti la masa tratativelor toti membrii familiei. Sa-ti spun ca-i delicioasa?! Iti vei da seama de asta dupa viteza cu care va disparea. Ideala tartinata cu unt si miere sau alaturi de un pahar de iaurt proaspat.

Este foarte importanta ordinea in care pui ingredientele! Apa trebuie sa fie la temperatura camerei.

In cuva de copt a masinii de facut paine se pun ingredientele in urmatoarea ordine: apa, miere, sare, cele doua feluri de faina si drojdia. Drojdia trebuie pusa-n ploaie, peste faina, astfel incat sa nu intre in contact cu apa din cuva.

In functie de masina de paine pe care o folosesti, selecteaza din meniu programul pentru baghete. La al doilea bip al masinii (la mine asta s-a intamplat cand mai erau 45 de min) se scoate aluatul si se aseaza pe blatul de lucru tapetat cu faina. Se imparte in 4 parti egale si fiecare parte se modeleaza sub forma de bagheta. Fiecare bagheta se umezeste cu o pensula de silicon inmuiata in apa si se tavaleste prin ovaz. Apoi, cu cutitul foarte bine ascutit se fac 2-3 taieturi, din miscari scurte si ferme. Se aseaza in formele de baghete si se reintroduc in masina de paine pentru restul minutelor.

Daca ai experienta cu aluaturile, aceste retete se pot face si fara ajutorul masinii de facut paine, lasand aluatul la dospit, modeland baghetele si punandu-le la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise