Bagheta cu susan

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Bagheta cu susan

Ingrediente

  • Reteta cea de baza pentru bagheta obisnuita este asta (cantitati pentru 4 baghete a cate 100 gr):
  • 1. 175 ml de apa
  • 2. o lingurita de zahar
  • 3. 3 sferturi de lingurita de sare
  • 4. 250 gr faina simpla
  • 5. 3 sferturi de lingurita de drojdie uscata
  • 6. optional susan
  • In loc de susan poti adauga condimente, masline, seminte, chiar si branza.

Mod de preparare

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin de cuvant, ca voi face numai paine-n casa. Masina de facut paine isi merita fiecare leu, sta cumintica si toarce, pufaie si ofteaza si gata painea! 5 minute pusul ingredientelor, 2 ore si jumatate isi face fata treaba iar in rastimpul asta tu stai si innebunesti de miros, batand carare pe langa masina!

Este foarte importanta ordinea in care pui ingredientele! Apa trebuie sa fie la temperatura camerei.

Se pun in cuva de copt ingredientele in urmatoarea ordine: apa, zaharul, sarea. Apoi se adauga faina si apoi drojdia uscata, punand-o peste faina si fara sa intre in contact direct cu apa. In functie de masina de paine pe care o folosesti, selecteaza din meniu programul pentru baghete (2h20) si apasa butonul on/off.

La primul bip al masinii poti adauga susanul sau ingredientele dorite. Ele nu se pun de la bun inceput pentru a nu se sfarama complet.

La al doilea bip (la mine a bip-uit cand mai erau 45 de min), deschizi usa masinii (verifica setarile masinii tale, s-ar putea sa se puna singura pe pauza atunci cand deschizi usa) si scoti aluatul. Il pui pe o suprafata de lucru tapetata cu faina si il imparti in 4 parti egale. Fiecare bucata o modelezi in forma de sul si o pui in tava speciala de baghete. Se fac 2-3 taieturi pe lungime cu un cutit foarte bine ascutit, dintr-o miscare ferma. Se unge fiecare bagheta cu putina apa pentru a se rumeni frumos si se presara cateva seminte de susan pentru decor. Se pun la masina pentru restul de minute ramase.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni