autor:

In bucataria vesela

» » Aluaturi si Foietaje

Bagheta rustica

Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: In bucataria vesela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 august 2012

Ingrediente
500 gr faina, 20 gr drojdie proaspata sau 7 gr drojdie uscata, 375 ml apa, 1-2 lingurite sare, dupa gust, 1 lingura ulei de masline, numai daca doriti, faina pentru presarat planseta de lucru

Dificultate: Medie Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Se amesteca apa calduta cu drojdia pina se dizolva si lingura de ulei daca doriti.
Faina o asezam intr-un castron, facem o gropita in centru, adaugam sarea si aici turnam apa amestecata cu drojdia si uleiul. Daca aveti masina de paine ar fi de preferat sa pregatiti aluatul acolo (nu se va lipi), daca nu, faceti ca mine: amestecati bine cu o lingura de lemn pina va plictisiti si face bule de aer. Acoperim castronul cu aluatul si lasam la odihnit o ora.
Pe planseta de lucru presaram faina si rasturnam aluatul dospit. Impaturim aluatul pe jumatate pe lungime, presaram faina, acoperim cu un prosop de bucatarie curat si lasam la odihnit inca o jumatate de ora. Cind expira cele 30 de minute, impartim aluatul in trei parti egale si incepem sa il lucram, dindu-i forma de sul. Am asezat direct in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt la distante de 5 cm. Le crestam cu cutitul pe latime, presaram cu putina faina si acoperim cu folie alimentara. Se lasa la odihnit inca o jumatate de ora. Dupa primele 15 minute incingem cuptorul la 240°C si asezam inauntru o oala cu apa. Dupa alte 15 minute introducem baghetele in cuptor si coacem 18-20 minute. Rezultatul este delicios. Baghete adevarate de cuptor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bagheta rustica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine cu lapte

Paine cu lapte

Maia: intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul,mierea,jumatate din lapte pe care il incalzim

5 voturi    0 comentarii
120h
Aluaturi si Foietaje
Aluat Foietaj (Pâte Feuilletée)

Aluat Foietaj (Pâte Feuilletée)

Se cerne faina, in mijloc varsati 15 cl de apa,sucul de lamaie,sarea,si untul topit. Se framanta

3 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    In bucataria vesela , 28 noiembrie 2014

    nu va avea coaja crocanta si gustoasa

  • Fara foto

    Virgil Oprea , 28 noiembrie 2014

    si daca nu pun un vas cu apa ,ce se intampla?

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012

    Multumesc frumos fetelor, sunteti tare dragute. Nico

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      Delicioase! Am salvat reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 august 2012

      Tare mai sunt frumoase baghetele! Fac mereu paine, data urmatoare am s-i dau alta forma, inspirandu-ma dupa baghetele tale.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata sau 7 gr drojdie uscata
  • 375 ml apa
  • 1-2 lingurite sare
  • dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline
  • numai daca doriti
  • faina pentru presarat planseta de lucru

Raporteaza reteta

Retete
de In bucataria vesela
PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII

PASTE CU ZUCCHINI SI ROSII

Dovlecei ii taiem rondele sau in jumatati de rondele si ii calim in uleiul de masline, in care adaugam

13 voturi    5 comentarii
40 min
Paste si pizza
cosulete cu visine

cosulete cu visine

Pentru pregatirea acestei retete avem nevoie de 60 bucati forme rotunde de prajituri, asa cum vedeti

15 voturi    7 comentarii
3h
Prajituri
cornulete cu vanilie

cornulete cu vanilie

Toate ingredientele se amesteca si lasam la rece o jumatate de ora(in frigider). Dupa jumatatea de

28 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

Multumesc frumos fetelor, sunteti tare dragute. Nico

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Aluat de tarta