autor:

My Fancy Cake

» » Aluaturi si Foietaje

Baghete cu Ricotta

Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2011

Ingrediente
250 ml apa calduta, 1 plic drojdie uscata, 1 lingurita zahar, 550 gr. faina, 2 lingurite sare, 60 ml ulei masline, 250 gr. Ricotta

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol mic amestecam pliculetul de drojdie cu zaharul si cu 125 ml apa. Lasam amestecul la dospit intr-un loc cald timp de 10 minute.

Intr-un bol mare amestecam faina cu sarea. Facem o gropita in mijloc si turnam amestecul de drojdie. Amestecam usor cu lingura, apoi adaugam ricotta, restul de apa si uleiul de masline. Framantam bine timp de 10 minute, pana obtinem un aluat moale, dar nelipicios.
Lasam painea la dospit intr-un loc cald timp de 1 ora si 30 de minute.
Rasturnam aluatul pe masa infainata si il impartim in 2. Fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de 1,5 cm, apoi o rulam sub forma de bagheta.
Asezam baghetele in tava acoperita cu hartie de copt si presarata cu malai.
Cu un cutit bine ascutit crestam usor painicile si le pudram cu faina.
Lasam baghetele la dospit 45 minute.
Incingem cuptorul la 180 grade Celsius si introducem in cuptor un vas cu apa. Vasul cu apa are rolul de a conferii painii o coaja crocanta si in acelasi timp supla.
Coacem painea timp de 30 minute, pana cand este frumos rumenita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete cu Ricotta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor si

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Painici cu cascaval si muschi file

Painici cu cascaval si muschi file

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Frecam drojdia pana la dizolvare cu zaharul,

5 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lala Florea , 07 octombrie 2013

    oare merge si la masina de facut piine?

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2011

    F apetisante!

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • 250 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 550 gr. faina
  • 2 lingurite sare
  • 60 ml ulei masline
  • 250 gr. Ricotta

Raporteaza reteta

Retete
de My Fancy Cake
Salata Couscous

Salata Couscous

Punem la fiert apa amestecata cu vegeta si cu 1 lingura ulei de masline. In momentul in care fierbe

11 voturi    6 comentarii
15 min
Salate reci
Platou vegetarian pane

Platou vegetarian pane

Pentru pane batem ouale cu sarea si cu 1 lingura de ulei. Adaugam laptele si faina. Amestecam bine

8 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive
Somon la gratar

Somon la gratar

Pisam usturoiul cu sare si il amestecam cu condimentele si cu sucul de lamaie. In aceasta marinata

5 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
www.divainbucatarie.ro

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

F apetisante!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Trandafirasi BELLA