autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Baigli - cozonac cu nuca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, Pentru aluat: 1 kg faina, , 4 linguri zahar, , 400 g margarina, , 4-5 linguri smantana,, putina drojdie, , 1/2 pahar lapte, , 1 varf de cutit sare, , coaja de lamaie, , 1 zahar vanilat., Pentru umplutura: 600 g nuci (macinate), , 350 g zahar,, lapte fierbinte,, rom, , coaja de lamaie, , stafide.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

11 voturi

Mod de preparare

Se pune drojdia in laptele caldut ca sa se topeasca. Se amesteca faina cu restul ingredientelor, se adauga drojdia si se framanta un aluat neted.

Din aluat se face un sul care se-mparte in 12 bucati. Din fiecare bucata se intinde o foaie subtire de lungimea tavii - se folosesc tavi asemanatoare celor pentru chec, dar mai inguste.

Umplutura se prepara in felul urmator: se amesteca nuca macinata cu zaharul, se opareste cu laptele fierbinte ca sa devina pastoasa si se incorporeaza stafidele si coaja de lamaie.

Se unge fiecare foaie cu un strat de umplutura, se ruleaza, se pune in tava, se unge cu ou si se baga in cuptorul incins. Cozonacii se coc circa 45 de minute, pana ce se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli - cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baigli-cozonac cu nuca

Baigli-cozonac cu nuca

Intr-un vas punem faina, mai putina la inceput si adaugam drojdia amestecata cu laptele si cu o lingura

20 voturi    13 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Szepesi Maria , 16 decembrie 2013

    am sa incerc

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Cred ca ies foarte subtiri, 12 dintr-n kg de faina.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • Pentru aluat: 1 kg faina
  • 4 linguri zahar
  • 400 g margarina
  • 4-5 linguri smantana,
  • putina drojdie
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 varf de cutit sare
  • coaja de lamaie
  • 1 zahar vanilat.
  • Pentru umplutura: 600 g nuci (macinate)
  • 350 g zahar,
  • lapte fierbinte,
  • rom
  • coaja de lamaie
  • stafide.

Raporteaza reteta

Fara foto

mira (Chef de cuisine)

Cred ca ies foarte subtiri, 12 dintr-n kg de faina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu nuci prajite si caramel