autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Baigli - cozonac cu nuca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, Pentru aluat: 1 kg faina, , 4 linguri zahar, , 400 g margarina, , 4-5 linguri smantana,, putina drojdie, , 1/2 pahar lapte, , 1 varf de cutit sare, , coaja de lamaie, , 1 zahar vanilat., Pentru umplutura: 600 g nuci (macinate), , 350 g zahar,, lapte fierbinte,, rom, , coaja de lamaie, , stafide.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

11 voturi

Mod de preparare

Se pune drojdia in laptele caldut ca sa se topeasca. Se amesteca faina cu restul ingredientelor, se adauga drojdia si se framanta un aluat neted.

Din aluat se face un sul care se-mparte in 12 bucati. Din fiecare bucata se intinde o foaie subtire de lungimea tavii - se folosesc tavi asemanatoare celor pentru chec, dar mai inguste.

Umplutura se prepara in felul urmator: se amesteca nuca macinata cu zaharul, se opareste cu laptele fierbinte ca sa devina pastoasa si se incorporeaza stafidele si coaja de lamaie.

Se unge fiecare foaie cu un strat de umplutura, se ruleaza, se pune in tava, se unge cu ou si se baga in cuptorul incins. Cozonacii se coc circa 45 de minute, pana ce se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli - cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baigli-cozonac cu nuca

Baigli-cozonac cu nuca

Intr-un vas punem faina, mai putina la inceput si adaugam drojdia amestecata cu laptele si cu o lingura

20 voturi    13 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Rulada din albusuri si crema de ciocolata cu visine

Rulada din albusuri si crema de ciocolata cu visine

Pentru blat, mixam albusurile spuma cu sare, apoi adaugam treptat zaharul. Pe la jumatatea cantitatii

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Szepesi Maria , 16 decembrie 2013

    am sa incerc

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Cred ca ies foarte subtiri, 12 dintr-n kg de faina.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • Pentru aluat: 1 kg faina
  • 4 linguri zahar
  • 400 g margarina
  • 4-5 linguri smantana,
  • putina drojdie
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 varf de cutit sare
  • coaja de lamaie
  • 1 zahar vanilat.
  • Pentru umplutura: 600 g nuci (macinate)
  • 350 g zahar,
  • lapte fierbinte,
  • rom
  • coaja de lamaie
  • stafide.

Raporteaza reteta

Fara foto

mira (Chef de cuisine)

Cred ca ies foarte subtiri, 12 dintr-n kg de faina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite fara ou