autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Baigli - cozonac cu nuca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, Pentru aluat: 1 kg faina, , 4 linguri zahar, , 400 g margarina, , 4-5 linguri smantana,, putina drojdie, , 1/2 pahar lapte, , 1 varf de cutit sare, , coaja de lamaie, , 1 zahar vanilat., Pentru umplutura: 600 g nuci (macinate), , 350 g zahar,, lapte fierbinte,, rom, , coaja de lamaie, , stafide.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

11 voturi

Mod de preparare

Se pune drojdia in laptele caldut ca sa se topeasca. Se amesteca faina cu restul ingredientelor, se adauga drojdia si se framanta un aluat neted.

Din aluat se face un sul care se-mparte in 12 bucati. Din fiecare bucata se intinde o foaie subtire de lungimea tavii - se folosesc tavi asemanatoare celor pentru chec, dar mai inguste.

Umplutura se prepara in felul urmator: se amesteca nuca macinata cu zaharul, se opareste cu laptele fierbinte ca sa devina pastoasa si se incorporeaza stafidele si coaja de lamaie.

Se unge fiecare foaie cu un strat de umplutura, se ruleaza, se pune in tava, se unge cu ou si se baga in cuptorul incins. Cozonacii se coc circa 45 de minute, pana ce se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli - cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baigli-cozonac cu nuca

Baigli-cozonac cu nuca

Intr-un vas punem faina, mai putina la inceput si adaugam drojdia amestecata cu laptele si cu o lingura

20 voturi    13 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine din borcan- puse pe iarna

Prajitura cu visine din borcan- puse pe iarna

Se desface borcanul cu visine si se pun visinele intr-o strecuratoare, la scurs. Se separa albusurile

15 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Szepesi Maria , 16 decembrie 2013

    am sa incerc

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Cred ca ies foarte subtiri, 12 dintr-n kg de faina.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • Pentru aluat: 1 kg faina
  • 4 linguri zahar
  • 400 g margarina
  • 4-5 linguri smantana,
  • putina drojdie
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 varf de cutit sare
  • coaja de lamaie
  • 1 zahar vanilat.
  • Pentru umplutura: 600 g nuci (macinate)
  • 350 g zahar,
  • lapte fierbinte,
  • rom
  • coaja de lamaie
  • stafide.

Raporteaza reteta

Fara foto

mira (Chef de cuisine)

Cred ca ies foarte subtiri, 12 dintr-n kg de faina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Fursecuri asortate pentru Mos Craciun