autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Baigli - cozonac cu nuca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, Pentru aluat: 1 kg faina, , 4 linguri zahar, , 400 g margarina, , 4-5 linguri smantana,, putina drojdie, , 1/2 pahar lapte, , 1 varf de cutit sare, , coaja de lamaie, , 1 zahar vanilat., Pentru umplutura: 600 g nuci (macinate), , 350 g zahar,, lapte fierbinte,, rom, , coaja de lamaie, , stafide.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

11 voturi

Mod de preparare

Se pune drojdia in laptele caldut ca sa se topeasca. Se amesteca faina cu restul ingredientelor, se adauga drojdia si se framanta un aluat neted.

Din aluat se face un sul care se-mparte in 12 bucati. Din fiecare bucata se intinde o foaie subtire de lungimea tavii - se folosesc tavi asemanatoare celor pentru chec, dar mai inguste.

Umplutura se prepara in felul urmator: se amesteca nuca macinata cu zaharul, se opareste cu laptele fierbinte ca sa devina pastoasa si se incorporeaza stafidele si coaja de lamaie.

Se unge fiecare foaie cu un strat de umplutura, se ruleaza, se pune in tava, se unge cu ou si se baga in cuptorul incins. Cozonacii se coc circa 45 de minute, pana ce se rumenesc frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli - cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baigli-cozonac cu nuca

Baigli-cozonac cu nuca

Intr-un vas punem faina, mai putina la inceput si adaugam drojdia amestecata cu laptele si cu o lingura

20 voturi    13 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Clatitele mele

Clatitele mele

Se pune intr-un castron ouale,cu aromele,circa un sfert de pachetel de praf de copt si un pic de

1 vot    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Szepesi Maria , 16 decembrie 2013

    am sa incerc

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Cred ca ies foarte subtiri, 12 dintr-n kg de faina.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • Pentru aluat: 1 kg faina
  • 4 linguri zahar
  • 400 g margarina
  • 4-5 linguri smantana,
  • putina drojdie
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 varf de cutit sare
  • coaja de lamaie
  • 1 zahar vanilat.
  • Pentru umplutura: 600 g nuci (macinate)
  • 350 g zahar,
  • lapte fierbinte,
  • rom
  • coaja de lamaie
  • stafide.

Raporteaza reteta

Fara foto

mira (Chef de cuisine)

Cred ca ies foarte subtiri, 12 dintr-n kg de faina.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cozonac