autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ballotins de saint-jacques

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru 3 persoane : 6 bucati de saint-jacques, 6 felii de bacon,boia, 20 grame de unt, sare, piper proaspat macinat,coriandru pentru decor.

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie topim untul si punem la prajit bucatile de saint-jacques, lasand la foc mediu cate 2 minute pe fiecare parte, adaugand putina sare si piper. Nu trebuie sa fie foarte facute ca isi pierd savoarea. Separat prajim bucatile de bacon pe grill, la sec fara ulei, si le lasam pana sunt rumenite bine . Asezam apoi pe fiecare bucata de bacon cate o bucata de saint-jacques si presaram putina boia.
Rulam fiecare bucata , sa avem o bula de bacon cu miez de saint-jacques. Va recomand sa faceti asta cat este inca bacon-ul foarte cald, eu am lasat 2 bucati sa se raceasca si nu am mai reusit sa rulez, a trebuit sa prajesc altele…:) nu se specifica in reteta gasita de mine in revista . Au fost delicioase…cu un mic defect, prea putine din pacate. O sa fac reteta pentru masa de An Nou pentru ca e ceva deosebit la gust, se imbina crusta aromata si crocanta de bacon si miezul delicat si cu aroma discreta de saint-jacques ….e ceva foarte bun , va recomand sa incercati reteta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ballotins de saint-jacques" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Pachetele din piept de pui cu spanac si sos de iaurt

Pachetele din piept de pui cu spanac si sos de iaurt

Pieptul de pui se feliaza iar apoi se se bate ca si pentru snitele, se condimenteaza cu sare si

20 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Aperitiv cu friptura rece si pasta de carne

Aperitiv cu friptura rece si pasta de carne

Cotletul bine curatat de os si pielite se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper, paprika

19 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

    Multumesc pentru aprecieri, sunt foarte simplu e realizat si aspectuase. Eu zic ca se poate inlocui miezul de saint-jacques cu orice file de peste taiat cubulete. Va multumesc inca o data .

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    Superba prezentarea,felicitari pentru tot ceea ce faci,arata la superlativ totul.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      mm da se pare ca te-ai dat pe retete dastea mai deosebite ce sa spun jos palaria

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Savuroasa prezentarea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 3 persoane : 6 bucati de saint-jacques
  • 6 felii de bacon,boia
  • 20 grame de unt
  • sare
  • piper proaspat macinat,coriandru pentru decor.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Piftie de pui