autor:

Rita Ilieș

» » Mancaruri cu carne

Balmoș

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 ianuarie 2015

Ingrediente
200 g făină de mălai, 300 ml smântână grasă ( smântâna cu un procent scăzut de grăsime se va brânzi ), 100 ml lapte de bivoliță, caș de oaie, sare după gust

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Puneți smântâna împreună cu laptele de bivoliță la fiert.

Când începe să fiearbă, adăugați făina de mălai și amestecați continuu. Este indicat să fierbeți mălaiul cel puțin 15 minute, chiar și la mămăliga obișnuită, astfel acesta va fi mai ușor de digerat. La final adăugați sarea.

Balmoșul este delicios servit cu urdă, brânză de burduf sau caș de oaie.

Nu-i așa că vă e poftă? :)



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Balmoș" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Balmos ca la Buzau

Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Balmos ca in Maramures

Balmos ca in Maramures

Balmosul traditional din Maramures se face la ceaun, afara, in curtea casei, dar se poate realiza

6 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Maria Timu , 28 ianuarie 2015

    Daaaaaaaaaaaa!!!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • 200 g făină de mălai
  • 300 ml smântână grasă ( smântâna cu un procent scăzut de grăsime se va brânzi )
  • 100 ml lapte de bivoliță
  • caș de oaie
  • sare după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

17 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

8 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mancare de marar