autor:

Sidy

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Balmos de la el de acasa

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2010

Ingrediente
1 l jintita de oaie ( produs lactat preparat prin încălzirea lentă a zerului provenit de la scurgerea caşului), 4-500 g faina de malai, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Se pune jintita la foc mic mic sa fiarba. Amestecam continuu sa nu se prinda de fund.Lasam sa se umfle de doua ori spuma, avand grija sa nu dea in foc.Mai lasam sa fiarba vreo 10 minute.
Adaugam in ploaie malaiul si sarea si amestecam incet sa nu se faca cocoloase.
Lasam sa fiarba ( amestecand continuu)pina cand iese deasupra untul( grasimea) din jintita.
Balmosul se serveste cu lapte prins( batut) sau salata de rosii, castraveti si ceapa.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos de la el de acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Coliva

Coliva

Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand

17 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 27 noiembrie 2014

    Tare bun mai e, draga Mona !

  • Fara foto

    Maria Mona Namoloiu , 25 noiembrie 2014

    Si eu am mancat la stana in copilarie balmos, in Oltenia, pe langa Novaci. Nu stiu in ce a fost fiert malaiul, dar avea si unt si branza si smantana - adaugate la sfarsit direct in ceaunul in care a fiert mamaliga. Si am mancat cu totii direct din ceaun cu lingurile de lemn si a fost delicios!

  • Fara foto

    Bety , 25 iunie 2010

    Eu in loc de jintita de oaie,am pus samantana lichida,si mi-a iesit EXTRORDINARA de buna!! Si am servit balmosul cu bacon fript si cu compot de piersici....Va spun este foarte buna!!!!! Va doresc POFTA BUNA!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Interesant ! Nici eu nu am mancat niciodata ! Vorba lui Juliya ... ar merge de minune si cateva feliute de "slana" prajita langa !!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Nu am mancat niciodata asa ceva , dar cred ca e ceva bun .

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Ft interesant,dar nu am mai mancat ,

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Camelia nu, nu este ! Daca citesti la inceput am scris ce este jintita :produs lactat preparat prin încălzirea lentă a zerului provenit de la scurgerea caşului.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Jintita nu e urda?

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Reteta ta, ne trimite la "Miorita", la "Trei pastori se intalnira", la "Ciobanasului la munte-i place, sus la munte, sus la munte, la izvor _ _ " la transhumanta etc . Si uite-asa am trait si am rezistat pe aceste meleaguri, peste 2000 de ani, cu jintita?, nu ? Si daca vom prepara reteta ta?, vom mai trai 2000 de ani ?, nu-i asa? NOTA: Cea mai buna jintita , o putem gasi la stana, raspuns pentru Marta Gabriela Abdelhafiz.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      ca la mama acasa

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Arata foarte bine,mi-ai facut pofta....nu am mincat niciodata.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      si cum fac rost de jintita sau macar de zer;ca mi-ai facut pofta ,am citit despre balmos dar nu am mincat niciodata

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Si un pic de "slana"prajita...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Sidy,trebuie sa vin la tine sa mananc o portie.

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Bun, bun, mai frate, de nu te mai saturi !

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      O reteta de nota 10 ! Am mincat,asa ceva,in Romania,la niste persoane,care aveau oi,jintita...Dar ei puneau balmosul la cuptor cu niste jumari taiate marunt,deasupra;o bunatate,dar f.gras;cred ca acum n-as putea minca asa ceva. Aici,nu am jintita;oare pot folosi iaurt de oi?

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Multumiri pentru aceasta reteta traditionala.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Nu am mancat niciodata, dar citind reteta, cu siguranta este foarte bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Ce bun este, imi aminteste de vacantele petrecute la bunica la tara cand mancam balmos.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Grozava reteta!!!Un balmos asemanator am mancat la o stana...si va dati seama...asa ceva nu se uita niciodata dar...niciodata nu am reusit sa fac sa aiba acelasi gust...deci.. 10 pentru reteta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Tare gustos trebuie sa fie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • 1 l jintita de oaie ( produs lactat preparat prin încălzirea lentă a zerului provenit de la scurgerea caşului)
  • 4-500 g faina de malai
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Bety

Eu in loc de jintita de oaie,am pus samantana lichida,si mi-a iesit EXTRORDINARA de buna!! Si am servit balmosul cu bacon fript si cu compot de piersici....Va spun este foarte buna!!!!! Va doresc POFTA BUNA!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
"Melanzane alla Parmigiana"