Balmos de la el de acasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Balmos de la el de acasa

Ingrediente

  • 1 l jintita de oaie ( produs lactat preparat prin încălzirea lentă a zerului provenit de la scurgerea caşului)
  • 4-500 g faina de malai
  • sare

Mod de preparare

Se pune jintita la foc mic mic sa fiarba. Amestecam continuu sa nu se prinda de fund.Lasam sa se umfle de doua ori spuma, avand grija sa nu dea in foc.Mai lasam sa fiarba vreo 10 minute.

Adaugam in ploaie malaiul si sarea si amestecam incet sa nu se faca cocoloase.

Lasam sa fiarba ( amestecand continuu)pina cand iese deasupra untul( grasimea) din jintita.

Balmosul se serveste cu lapte prins( batut) sau salata de rosii, castraveti si ceapa.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor