autor:

Sidy

» » , Aperitive, Retete vegetariene

Balmos de la el de acasa

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2010

Ingrediente
1 l jintita de oaie ( produs lactat preparat prin încălzirea lentă a zerului provenit de la scurgerea caşului), 4-500 g faina de malai, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Se pune jintita la foc mic mic sa fiarba. Amestecam continuu sa nu se prinda de fund.Lasam sa se umfle de doua ori spuma, avand grija sa nu dea in foc.Mai lasam sa fiarba vreo 10 minute.
Adaugam in ploaie malaiul si sarea si amestecam incet sa nu se faca cocoloase.
Lasam sa fiarba ( amestecand continuu)pina cand iese deasupra untul( grasimea) din jintita.
Balmosul se serveste cu lapte prins( batut) sau salata de rosii, castraveti si ceapa.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos de la el de acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

  • 21 comentarii

  • Sidonia Toncean , 27 noiembrie 2014

    Tare bun mai e, draga Mona !

  • Maria Mona Namoloiu , 25 noiembrie 2014

    Si eu am mancat la stana in copilarie balmos, in Oltenia, pe langa Novaci. Nu stiu in ce a fost fiert malaiul, dar avea si unt si branza si smantana - adaugate la sfarsit direct in ceaunul in care a fiert mamaliga. Si am mancat cu totii direct din ceaun cu lingurile de lemn si a fost delicios!

  • Bety , 25 iunie 2010

    Eu in loc de jintita de oaie,am pus samantana lichida,si mi-a iesit EXTRORDINARA de buna!! Si am servit balmosul cu bacon fript si cu compot de piersici....Va spun este foarte buna!!!!! Va doresc POFTA BUNA!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Interesant ! Nici eu nu am mancat niciodata ! Vorba lui Juliya ... ar merge de minune si cateva feliute de "slana" prajita langa !!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Nu am mancat niciodata asa ceva , dar cred ca e ceva bun .

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

      Ft interesant,dar nu am mai mancat ,

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Camelia nu, nu este ! Daca citesti la inceput am scris ce este jintita :produs lactat preparat prin încălzirea lentă a zerului provenit de la scurgerea caşului.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Jintita nu e urda?

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Reteta ta, ne trimite la "Miorita", la "Trei pastori se intalnira", la "Ciobanasului la munte-i place, sus la munte, sus la munte, la izvor _ _ " la transhumanta etc . Si uite-asa am trait si am rezistat pe aceste meleaguri, peste 2000 de ani, cu jintita?, nu ? Si daca vom prepara reteta ta?, vom mai trai 2000 de ani ?, nu-i asa? NOTA: Cea mai buna jintita , o putem gasi la stana, raspuns pentru Marta Gabriela Abdelhafiz.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      ca la mama acasa

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Arata foarte bine,mi-ai facut pofta....nu am mincat niciodata.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      si cum fac rost de jintita sau macar de zer;ca mi-ai facut pofta ,am citit despre balmos dar nu am mincat niciodata

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Si un pic de "slana"prajita...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Sidy,trebuie sa vin la tine sa mananc o portie.

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Bun, bun, mai frate, de nu te mai saturi !

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      O reteta de nota 10 ! Am mincat,asa ceva,in Romania,la niste persoane,care aveau oi,jintita...Dar ei puneau balmosul la cuptor cu niste jumari taiate marunt,deasupra;o bunatate,dar f.gras;cred ca acum n-as putea minca asa ceva. Aici,nu am jintita;oare pot folosi iaurt de oi?

    • mira (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Multumiri pentru aceasta reteta traditionala.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Nu am mancat niciodata, dar citind reteta, cu siguranta este foarte bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Ce bun este, imi aminteste de vacantele petrecute la bunica la tara cand mancam balmos.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Grozava reteta!!!Un balmos asemanator am mancat la o stana...si va dati seama...asa ceva nu se uita niciodata dar...niciodata nu am reusit sa fac sa aiba acelasi gust...deci.. 10 pentru reteta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Tare gustos trebuie sa fie...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 1 l jintita de oaie ( produs lactat preparat prin încălzirea lentă a zerului provenit de la scurgerea caşului)
  • 4-500 g faina de malai
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Bety

Eu in loc de jintita de oaie,am pus samantana lichida,si mi-a iesit EXTRORDINARA de buna!! Si am servit balmosul cu bacon fript si cu compot de piersici....Va spun este foarte buna!!!!! Va doresc POFTA BUNA!

Retete

din Retete vegetariene

Legume la cuptor Legume la cuptor

Fierbem broccoli. Taiem ceapa felii, dovlecelul il taiem in bucati mai mari si rosiile le lasam intregi sau le puteti taia in 2. Dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac pe pat de mamaliga Spanac pe pat de mamaliga

Pregatim mamaliga (pentru mamaliga nu am masurat cantitatile folosite). O puteti face dupa gustul vostru. Nu trebuie sa fie foarte moale. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciuperci cu praz la cuptor