autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

BAME CU CARNE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
De data aceasta am folosit :, 3 pulpe pui, 500 g bame, jumatate morcov, jumatate ardei gras, 1/2 lamaie, 1/2 ceapa uscata, 3 fire ceapa verde, 2 rosii, o legatura marar, pasta de tomate sau bulion, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Pulpele de pui se pot prepara prajite si adauga in bame la final sau fierte.

Ceapa taiata marunt se inabuse in supa de carne impreuna cu morcovul taiat cubulete si cu ardeiul gras tocat marunt.Cand sunt fierte se adauga rosiile taiate cubulete si pulpele fierte sau prajite.Se completeaza cu supa de carne.
Bamele curatate si spalate se fierb in apa cu otet pentru a disparea puful de pe ele.Dupa ce au fiert,se clatesc si se adauga peste carne si legume.Se adauga bucatile de lamaie,pasta de tomate sau bulionul si se mai fierb impreuna cu grija sa nu sfarame bamele.Daca este cazul pentru a ingrosa sosul folositi 1-2 lingurite digesta praf in loc de faina . La final se potriveste de sare,piper,condimente si se presara mararul tocat fin.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "BAME CU CARNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de bame cu carne de pui

Mancare de bame cu carne de pui

Nu am mai mancat bame de multi ani, de cand n-am mai mers la bunici, la Buzau. Tin minte ca acolo

18 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
“Bamyah”-Mancare de  bame cu carne de vita-reteta specific arabeasca

“Bamyah”-Mancare de bame cu carne de vita-reteta specific arabeasca

Bamelor li se taie coditele , se spala si se stropesc cu otetul, pentru a reduce textura mucilaginoasa. Se

9 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • fragolina bianca

    fragolina bianca (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

    Eu am facut odata pt sotul meu bame dar nu erau prea apetisante pentru ca au o consistenza de mucus. Ori nu am stiut eu sa le prepar? De apa cu otet nu stiam. Am sa incerc reteta ta si am sa iti spun daca mi-au iesit.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • De data aceasta am folosit :
  • 3 pulpe pui
  • 500 g bame
  • jumatate morcov
  • jumatate ardei gras
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 ceapa uscata
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 rosii
  • o legatura marar
  • pasta de tomate sau bulion
  • sare,

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
fragolina bianca

fragolina bianca (Chef de cuisine)

Eu am facut odata pt sotul meu bame dar nu erau prea apetisante pentru ca au o consistenza de mucus. Ori nu am stiut eu sa le prepar? De apa cu otet nu stiam. Am sa incerc reteta ta si am sa iti spun daca mi-au iesit.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mancare de pui cu rosii