Se pune la fiert mielul taiat in bucati mici cu 1000 ml de apa, sare, piper, ienihabar, cuisor si ghimbir. Se lasa la fiert 30-40 minute, la foc mic. separat, intr-0 tigaie se pune la prajit usturoiul taiat in feliute si se rumeneste usor. Se scot pe o farfurie deoparte. Se prajeste in acelasi ulei bamele proaspete sau decogelate pina se rumenesc putin, apoi se pun intr-o oala bamele prajite, rosiile zdrobite si supa de la miel atit cit sa acopere totul si se fierb 20 minute, avind grija ca sa nu se zdrobeasca bamele. Cind se inchide focul de la bame se pune carnea, usturoiul prajit si busuiocul tocat fin deasupra.
Orezul se pune la inmuiat in apa fierbinte, se schimba apa si se spala orezul bine pina apa sa ramine curata.
Se pune orezul la fiert in oala de teflon cu supa exact cit sa il acopere cu un deget, se pune sare si piper si se acopera cu un capac etans si se fierbe la foc foarte mic 10-15 minute pina cind se absoarbe toata apa si are un aspect uscat si boabele sunt separate si nu zdrobite.
Se serveste orezul cu o farfurie de bame impreuna, cu zeama de lamiie , dupa gust.
Pofta buna!!!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii