Se pune la fiert mielul taiat in bucati mici cu 1000 ml de apa, sare, piper, ienihabar, cuisor si ghimbir. Se lasa la fiert 30-40 minute, la foc mic. separat, intr-0 tigaie se pune la prajit usturoiul taiat in feliute si se rumeneste usor. Se scot pe o farfurie deoparte. Se prajeste in acelasi ulei bamele proaspete sau decogelate pina se rumenesc putin, apoi se pun intr-o oala bamele prajite, rosiile zdrobite si supa de la miel atit cit sa acopere totul si se fierb 20 minute, avind grija ca sa nu se zdrobeasca bamele. Cind se inchide focul de la bame se pune carnea, usturoiul prajit si busuiocul tocat fin deasupra.
Orezul se pune la inmuiat in apa fierbinte, se schimba apa si se spala orezul bine pina apa sa ramine curata.
Se pune orezul la fiert in oala de teflon cu supa exact cit sa il acopere cu un deget, se pune sare si piper si se acopera cu un capac etans si se fierbe la foc foarte mic 10-15 minute pina cind se absoarbe toata apa si are un aspect uscat si boabele sunt separate si nu zdrobite.
Se serveste orezul cu o farfurie de bame impreuna, cu zeama de lamiie , dupa gust.
Pofta buna!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii