autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Bame cu pui la cuptor - specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 16 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 16 mai 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:-, -1 kg bame proaspete, -1 pui mare cca 1,2 kg ( sau 2 piepturi de pui), -500 gm rosii oparite si cojite, -5 linguri ulei de masline, -5 linguri otet alb, -boia de ardei dulce, -2 cepe medii taiate marunt, -3 catei de usturoi taiat marunt, -condimente mixte macinate( all spice, cardamom, cuisoare, nucsoara, foi de dafin), -2 lingurite cimbru uscat, -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

12 voturi

Mod de preparare

Se spala bamele si se usuca; se aseaza intr-un bol si se presara cu ½ lingurita de sare si otetul.
Se lasa la marinat 1-2 ore.
Se spala puiul si se usuca; se taie in bucati de marimea dorita si se freaca cu boia si condimentul mixt pe ambele parti.
Rosiile cojite se taie in bucati mai mari.
Uleiul de masline se incinge intr-o tigaie antiaderenta si se frige puiul pe ambele parti pana se formeaza o crusta ; se adauga ceapa si usturoiul cca 4-5 minute , pana iau o culoare aurie.
Se pun bamele intr-o tava de cuptor anti aderenta , se adauga rosiile, ceapa si usturoiul si se amesteca bine cu 3 cani de apa sarata dupa gust.
Se adauga puiul cu uleiul in care s-a fript si se presara cu cimbru.
Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptorul incalzit la 220 de grade 45 de minute.
Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor pana se rumenesc puii.
Se servesc cu garnitura de orez fiert cu margarina de palmier , ardei iute si masline negre.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bame cu pui la cuptor - specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficat de curcan cu vin

Ficat de curcan cu vin

Se spala bine ficatii, dupa care se pun intr-un bol in care s-a pus prealabil laptele cu sare si

17 voturi    3 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne
Varza dulce cu piept de porc

Varza dulce cu piept de porc

Varza se curăță de frunzele pătate sau deteriorate și se toacă cu un cuțit bine ascuțit pe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • samira2

    samira2 (Chef de cuisine):

    Am facut si eu bame dar numai cu carne de vita,iar garnitura o prepar din orez Basmati si fideluta foarte subtire maruntita,calesc citeva boabe de orez si citeva fire de fideluta maruntite bine peste care adaug dupa ce s-au maronit putina apa,unt sau samne[untura arabeasca]sare si piper dupa gust si cind da clocot adaug restul de orez si il las acoperit la foc mic pana este fiert.Este o reteta foarte buna

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • samira2

    samira2 (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2013

    Voi incerca si eu bame cu carne de pui,sigur este delicioasa eu fac de obicei cu carne de vita.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

    Cred ca este un deliciu.Mie imi plac bamele,dar baietii astia ai mei nu vor inca sa manance bame.Felicitari pentru reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Arata foarte bine, frumos colorata, imbietoare!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Niciodata,Mihaela,n-am gatit bame cu pui;dar voi incerca;imi place cum suna reteta asta. Eu le prajesc,apoi le pun in zeama in care am fiert carne de miel(cu os);pun suc de rosii. Cind fac bame in cuptor,folosesc carne de vita. Azi,am facut bame cu carne de miel.Am facut poza,dar inca n-am descarcat;cred ca miine. Cind eram in Romania,mincam bame cind mergeam la mare;acolo se gateau;in zona mea(Deva),nu erau,nu se gateau.Aici,le gatesc mult;sint bune si sanatoase.

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Bravo Mihaela...felicitari...tine garda ca sunt mandra ...aspectuoasa si sigur foarte gustoasa mancarica de bame...si eu ador bamele...pentru ca sunt la dieta in loc de paine mananc cu salata creata....e super gustos...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Arata foarte bine!

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Interesanta reteta!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Super bune!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      O reteta minunata,astept sa apara bamele si la noi sa fac si eu dupa reteta ta.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte buna mancarica! Si noua ne plac foarte mult! Anul acesta am pus-o pe mama sa planteze in gradina...pentru ca daca le cumperi din piata sunt foarte scumpe...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Delicioase,hrănitoare, bamele pot fi uşor preparate, sunt bogate în vitamine, fier şi calciu. Imi place mult reteta ta....la fel ca Ramona A nu stiu daca aici in Spania se gasesc ?

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Arata super!dupa condimentele pe care le-ai folosit...i-mi lasa deja gura apa!din pacate nu am vazut bame in comert...

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Mereu am ocolit bamele, dar nu stiu de ce! dar reteta ta ma face sa gatesc si eu asa ceva. Arata f bine.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Foarte bune sunt bamele.Mi-ai dat o idee.Nu am mai facut demult.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      Adevarul este ca nu am gatit pana acum cu bame, dar cu siguranta am sa incerc aceasta reteta care mi-a atras atentia. Felicitari ! ai votul meu.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      O bunătate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

      O bunatate si arata super bine...Si noua ne plac mult bamele...Eu le oparesc in apa cu otet inainte de preparare,dar cu prima ocazie am sa incerc si reteta ta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

12 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:-
  • -1 kg bame proaspete
  • -1 pui mare cca 1,2 kg ( sau 2 piepturi de pui)
  • -500 gm rosii oparite si cojite
  • -5 linguri ulei de masline
  • -5 linguri otet alb
  • -boia de ardei dulce
  • -2 cepe medii taiate marunt
  • -3 catei de usturoi taiat marunt
  • -condimente mixte macinate( all spice
  • cardamom
  • cuisoare
  • nucsoara
  • foi de dafin)
  • -2 lingurite cimbru uscat
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

samira2 (Chef de cuisine)

Voi incerca si eu bame cu carne de pui,sigur este delicioasa eu fac de obicei cu carne de vita.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Gulas de strut