Bame grecesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de bame
  • 5oo ml de ulei
  • 2 cepe
  • 2-3 rosii sau o lingura de pasta de tomate
  • 1 lingurita de faina
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • putin zahar
  • sare
  • patrunjel verde.

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt si se caleste in uleiul incins,dupa ce s-a calit se adauga faina,si se mai lasa la prajit putin,si apoi se adauga rosiile curatate de seminte,sau pasta de tomate.Se stinge dupa adaugarea rosiilor cu 1 pahar de apa si se lasa sa fiarba.

Separat se curata bamele,de codite,si se oparesc in apa clocotit.sau in bors,in care adaugati o linguta de otet,dupa ce se oparesc se scot si se spala in cateva ape reci.

Cand sosul este gata se adauga bamele,se potriveste de sare,se pune zahar dupa gust,zeama de la lamaie,si patrunjelul tocat.Se fierbe la foc potrivit pana ce bamele se patrund.Se servesc reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor