Autor:
roxana (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 08 februarie 2010
Ingrediente
1 kg de bame,5oo ml de ulei,2 cepe,2-3 rosii sau o lingura de pasta de tomate,1 lingurita de faina,zeama de la o jumatate de lamaie,putin zahar,sare,patrunjel verde.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Se toaca ceapa marunt si se caleste in uleiul incins,dupa ce s-a calit se adauga faina,si se mai lasa la prajit putin,si apoi se adauga rosiile curatate de seminte,sau pasta de tomate.Se stinge dupa adaugarea rosiilor cu 1 pahar de apa si se lasa sa fiarba.
Separat se curata bamele,de codite,si se oparesc in apa clocotit.sau in bors,in care adaugati o linguta de otet,dupa ce se oparesc se scot si se spala in cateva ape reci.
Cand sosul este gata se adauga bamele,se potriveste de sare,se pune zahar dupa gust,zeama de la lamaie,si patrunjelul tocat.Se fierbe la foc potrivit pana ce bamele se patrund.Se servesc reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bame grecesti" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte.
Se
8 voturi
1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm.
Pentru inceput pregatim
1 vot
0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Tatar Nicu (Chef de cuisine):
Din copilarie am ramas cu dorul de a mai manca Bame(ca la mama).Cand am gasit reteta de bame grecesti,am fost incantat.Am facut o mancarica de bame o minunatie.Super buna reteta!