Se toaca ceapa marunt si se caleste in uleiul incins,dupa ce s-a calit se adauga faina,si se mai lasa la prajit putin,si apoi se adauga rosiile curatate de seminte,sau pasta de tomate.Se stinge dupa adaugarea rosiilor cu 1 pahar de apa si se lasa sa fiarba.
Separat se curata bamele,de codite,si se oparesc in apa clocotit.sau in bors,in care adaugati o linguta de otet,dupa ce se oparesc se scot si se spala in cateva ape reci.
Cand sosul este gata se adauga bamele,se potriveste de sare,se pune zahar dupa gust,zeama de la lamaie,si patrunjelul tocat.Se fierbe la foc potrivit pana ce bamele se patrund.Se servesc reci.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii