autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 august 2010

Ingrediente
Pentru crusta, 120 gr biscuiti cu unt si stafide, 125 gr ciocolata cu lapte, 100 gr ciocolata alba, , Pentru umplutura, 6 banane, 320 gr crema de branza, 150 gr zahar brun, 100 ml sirop de artar, 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma, 10 gr gelatina, 50 ml lichior de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Inainte cu o zi de prepararea prajiturii pune bananele la congelator.
Pentru crusta, sframa biscuitii.Cele doua feluri de ciocolata topeste-le la bain-marie apoi amesteca-le cu biscuitii sfaramitati.Pune amestecul obtinut intr-o forma rotunda de 18 cm diametru si preseaza-l pe toata suprafata bazei.Da crusta la congelator 30 minute pentru a se intari.
Pentru umplutura dizolva gelatina in lichiorul de cocos si lasa-o sa stea 10 minute apoi incalzeste-o usor pana devine lichida,dar ai grija sa nu o fierbi.Intr-un vas amesteca piureul de banane cu gelatina cu lichior si restul ingredientelor.Toarna umplutura peste crusta intarita si da-o la rece peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Banana Cheesecake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Gelatina se pune la inmuiat in apa ca sa treaca putin peste ea. Se freaca galbenusurile cu zaharul

46 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Lorivecina

Tort Lorivecina

Portocalele se dau prin razatoarea mica,cu tot cu coaja, se adauga nuca,zaharul,apa si se pun pe

8 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Carolia Coca , 03 iunie 2014

    Cui ii multumesti pentru ideie???

  • Fara foto

    Elena Glod , 03 iunie 2014

    Cred ca voi obtine un desert delicios cu aceasta reteta. Multumesc ptr. ideie!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Imi place!

    • Dachman Laura

      Dachman Laura (Chef de cuisine) , 04 august 2010

      Deobicei la cheesecake folosesc o branza Quark, dar este cand mai folosec si alte feluri....cand cum :)

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      super.... Cred ca nu ti-a intrat toata explicatia de la modul de pre parare.Ce fel de crema de branza folosesti la cheesecake deobicei?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru crusta
  • 120 gr biscuiti cu unt si stafide
  • 125 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata alba
  • Pentru umplutura
  • 6 banane
  • 320 gr crema de branza
  • 150 gr zahar brun
  • 100 ml sirop de artar
  • 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma
  • 10 gr gelatina
  • 50 ml lichior de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Imi place!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort „Pădurea Neagră”