autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

BANANA SPLIT CU CIRESE GLASATE

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 banana mare. potrivit de coapta, 3 cupe de înghetata de vanilie,, sos de ciocolata, sos de zmeura si sos de maracuja sau de piersici,, 1-2 lingurite de nuci, 3 cirese glasate, 2-3 linguri de frisca., Sos de ciocolata: topesti 1/2 de pachet de unt, adaugi 1pahar, de zahar fin, 2 oua si amesteci bine. Apoi adaugi 1 pahat de cacao si, 2 pachetele de zahar vanilinat. Amesteci bine si ai sos de ciocolata!, Sos de zmeura: Printr-o bucata de tifon mai gros si foarte curat, storci ½ de kg de zmeura. Adaugi in zeama 1/4 1de vin alb mai dulce., Freci 4 galbenusuri cu 200 g zahar si le amesteci încet cu zeamade, fructe. Pui totul într-o olicica si, pe marginea flacarii de la aragaz,, bati amestecul cu un tel pâna creste ca o spuma., Sos de piersici: Mixezi binc 200 g de piersici decojite, din compot,, pâna obtii un piure. Adaugi putina menta proaspata, tocata, apoi, desavârsesti sosul cu un pic de miere. Usor si la îndemâna ...

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Cureti banana de coaja, o tai pe lungime si pui cele doua
bucati într-o forma de desert ovala. Între cele doua jumatati
pui frisca si bulgarasii de înghetata. Pe fiecare bulgaras de
înghetata pui altfel de sos, apoi câte o cireasa. Presarie nuci
tocate si servesti imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "BANANA SPLIT CU CIRESE GLASATE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri pentru mic dejun

Cornuri pentru mic dejun

Intr-un vas punem drojdia si zaharul.Se freaca cu o lingura de lemn pana cand drojdia s-a dizolvat.Adaugam

1 vot    2 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Pariziene cu mere

Pariziene cu mere

Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut

2 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 banana mare. potrivit de coapta
  • 3 cupe de înghetata de vanilie,
  • sos de ciocolata
  • sos de zmeura si sos de maracuja sau de piersici,
  • 1-2 lingurite de nuci
  • 3 cirese glasate
  • 2-3 linguri de frisca.
  • Sos de ciocolata: topesti 1/2 de pachet de unt
  • adaugi 1pahar
  • de zahar fin
  • 2 oua si amesteci bine. Apoi adaugi 1 pahat de cacao si
  • 2 pachetele de zahar vanilinat. Amesteci bine si ai sos de ciocolata!
  • Sos de zmeura: Printr-o bucata de tifon mai gros si foarte curat
  • storci ½ de kg de zmeura. Adaugi in zeama 1/4 1de vin alb mai dulce.
  • Freci 4 galbenusuri cu 200 g zahar si le amesteci încet cu zeamade
  • fructe. Pui totul într-o olicica si
  • pe marginea flacarii de la aragaz,
  • bati amestecul cu un tel pâna creste ca o spuma.
  • Sos de piersici: Mixezi binc 200 g de piersici decojite
  • din compot,
  • pâna obtii un piure. Adaugi putina menta proaspata
  • tocata
  • apoi
  • desavârsesti sosul cu un pic de miere. Usor si la îndemâna ...

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta de morcovi