autor:

zana b.

» » Dulciuri diverse

Banane cu rom

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2009

Ingrediente
4 banane, 6 linguri unt, 5 linguri zahar tos, 150 ml rom, 100g nuci taiate, 1 baton scortisoara rupt

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas termorezistent se presara scortisoara si nucile. Se asaza apoi bananele taiate in doua pe lungime si, peste ele, untul. Se presara deasupra zaharul si se stropesc bananele cu rom, apoi vasul se pune in cuptorul incalzit, la foc potrivit, ptr.20 min. Se tine vasul la cuptor pana se inmoaie bananele si se formeaza un sos caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane cu rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Salata de banane cu rom si frisca

Salata de banane cu rom si frisca

Bananele se curata de coaja si se taie rondele.Separat intr-o tigaie(craticioara) se arde zaharul

2 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de fructe
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Biscuitii se rup in bucati mici intr-un vas incapator. Rahatul se taie bucatele mici si se fierbe

16 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 banane
  • 6 linguri unt
  • 5 linguri zahar tos
  • 150 ml rom
  • 100g nuci taiate
  • 1 baton scortisoara rupt

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Chec cu portocala si nuci