Bananele se taie jumatati pe lung.Intr-o tigaie se incinge 1/2 din cantitatea de unt si se prajesc bananele.Se iau de pe foc.Restul de unt se incinge in alta tigaie, se adauga coaja rasa de portocala si zaharul si se lasa sa se caramelizeze usor.Se completeaza cu suc de portocale si de limetta si se lasa sa fiarba sosul cam 3min.Se ia tigaia de pe foc si se pune lichiorul de portocale;se aprinde.Se acopera cu un capac pana se sting flacarile.Se adauga imediat in sos bananele.Pe fiecare farfurie se asaza banane ,sos si o portie de inghetata.Se orneaza cu coaja de portocala,coaja de limetta si menta.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii