autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Banane flambate

Autor: mihaela ignat (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 21 martie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela ignat (Maestru bucatar)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 21 martie 2007

Ingrediente
4 banane,inghetata de vanilie,un paharel coniac.

Dificultate: Medie Timp: 20 min

184 voturi

Mod de preparare

Se decojesc bananele si se taie jumatati pe lungul acestora.Se pune pe foc potrivit o tigaie cu putin ulei (unt) in care se prajesc bananele pe ambele parti cu grija sa nu se rupa.Se scot pe o farfurie si se toarna peste ele coniacul si se aprinde cu un chibrit.Nu se lasa decat foarte putin sa arda pentru a nu se arde.Se stinge focul cu un prosop pus peste acestea.Se servesc pe farfurioare cu inghetata.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane flambate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu fructe

Tort cu fructe

Pentru blat: se bate zaharul si cu albusul, apoi adaugam galbenusul urmate apoi de 2 cani de faina,se

6 voturi    5 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Cornulețe cu scorțișoară

Cornulețe cu scorțișoară

Cernem făina într-un castron împreună cu cacao, scorțișoara și sarea. Osânza, pentru că

0 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    popescu alexandru , 12 martie 2017

    Super

  • Fara foto

    Ionut Anghel , 01 iunie 2014

    multumim

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      d3d3 , 14 decembrie 2009

      avetzi dreptate sunt delicioase ....o sa mai mananc ji maine..hmmm

    • Fara foto

      Flavius , 28 noiembrie 2009

      LOL ??? cu prosop peste ? :|

    • Fara foto

      Toca Valentine , 21 noiembrie 2009

      Aveti dreptate este o delicatesa . Am facut dupa aceasta reteta si mi-a esit.Este un desert finut de vara cu banane inghetata si coniac . data :21.11.2009 luna noiembrie ora 12:00

    • Fara foto

      Diana , 27 august 2009

      Am incercat si mi-au iesit!!! coniacul s-a aprins... exact k la tv:X Au iesit sooper.. merita sa incercati!!

    • Fara foto

      Anonim , 23 august 2009

      Nu merge reteta, am incercat cu coniac si nu s-au flambat, am incercat cu whiskey si stiti cum s-a facut flacara, atunci aveau un gust delicios. Faceti-va cu whiskey sau cu ceva ce are alcolul mare.

    • Fara foto

      anonim , 02 iulie 2009

      Mofturosilor!

    • Fara foto

      bucataresa , 02 iunie 2009

      Nu se aprind, pt. ca coniacul nu are concentratie mare de alcool.

    • Fara foto

      anonim , 23 noiembrie 2008

      Am incercat, dar nu se aprind...de ce? :(

    • Fara foto

      antoanela (Chef de cuisine) , 25 mai 2008

      cred ca cele mai gustoase banane flambate le mananci cu adevarat in Germania, am fost , am mancat si mi s-au parut exceptionale fata de cele de la noi. Bravo lor

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

20 min

184 voturi

Ingrediente

  • 4 banane,inghetata de vanilie,un paharel coniac.

Raporteaza reteta

popescu alexandru

Super

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Ochelarii bunicii