autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Banane flambate

Autor: mihaela ignat (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 21 martie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela ignat (Maestru bucatar)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 21 martie 2007

Ingrediente
4 banane,inghetata de vanilie,un paharel coniac.

Dificultate: Medie Timp: 20 min

184 voturi

Mod de preparare

Se decojesc bananele si se taie jumatati pe lungul acestora.Se pune pe foc potrivit o tigaie cu putin ulei (unt) in care se prajesc bananele pe ambele parti cu grija sa nu se rupa.Se scot pe o farfurie si se toarna peste ele coniacul si se aprinde cu un chibrit.Nu se lasa decat foarte putin sa arda pentru a nu se arde.Se stinge focul cu un prosop pus peste acestea.Se servesc pe farfurioare cu inghetata.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane flambate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Margarina se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit. Se separa ouale iar galbenusurile

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cuiburi de viespi

Cuiburi de viespi

Intr-un castron,drojdia se freaca bine cu zaharul;adaugam,apoi,galbenusurile,uleiul,coaja de lamiie,esenta

10 voturi    18 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    popescu alexandru , 12 martie 2017

    Super

  • Fara foto

    Ionut Anghel , 01 iunie 2014

    multumim

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    O bunatate !

    • Fara foto

      d3d3 , 14 decembrie 2009

      avetzi dreptate sunt delicioase ....o sa mai mananc ji maine..hmmm

    • Fara foto

      Flavius , 28 noiembrie 2009

      LOL ??? cu prosop peste ? :|

    • Fara foto

      Toca Valentine , 21 noiembrie 2009

      Aveti dreptate este o delicatesa . Am facut dupa aceasta reteta si mi-a esit.Este un desert finut de vara cu banane inghetata si coniac . data :21.11.2009 luna noiembrie ora 12:00

    • Fara foto

      Diana , 27 august 2009

      Am incercat si mi-au iesit!!! coniacul s-a aprins... exact k la tv:X Au iesit sooper.. merita sa incercati!!

    • Fara foto

      Anonim , 23 august 2009

      Nu merge reteta, am incercat cu coniac si nu s-au flambat, am incercat cu whiskey si stiti cum s-a facut flacara, atunci aveau un gust delicios. Faceti-va cu whiskey sau cu ceva ce are alcolul mare.

    • Fara foto

      anonim , 02 iulie 2009

      Mofturosilor!

    • Fara foto

      bucataresa , 02 iunie 2009

      Nu se aprind, pt. ca coniacul nu are concentratie mare de alcool.

    • Fara foto

      anonim , 23 noiembrie 2008

      Am incercat, dar nu se aprind...de ce? :(

    • Fara foto

      antoanela (Chef de cuisine) , 25 mai 2008

      cred ca cele mai gustoase banane flambate le mananci cu adevarat in Germania, am fost , am mancat si mi s-au parut exceptionale fata de cele de la noi. Bravo lor

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

20 min

184 voturi

Ingrediente

  • 4 banane,inghetata de vanilie,un paharel coniac.

Raporteaza reteta

popescu alexandru

Super

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cornulete cu untura si iaurt