autor:

kok miori

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Banita cu vinata si rosii

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
ptr o tava de 28*20 cm, 500gr de foi filu sau aluat de budinca foarte subtire, 25 gr de unt, 1vinata taiata pe lungime 1/2 cm grosime, 3 linguri de ulei de masline, sare piper, 30 de rosioare chery, 4 oua batute, 250 gr de smintina ptr frisca, 1/3 pahar lapte, 250 gr de brinza sarata de oaie(telemea), 200 gr de cascaval

Dificultate: Medie Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.Intr-o tava cu pergament se pun feliile de vinata se presara cu sare piper si putin ulei si se dau la cuptor ptr 30 de minute.
Rosiile trebuie taiate in doua se pun pe otava cu pergament se presoara cu sare piper si ulei si se dau la cuptor ptr 25 de minute.Intr-un vas se bat ouale cu smintina si lapte si se sareaza si pipereaza.
Brinzeturile se amesteca si ele separat.Se unge vasul ptr copt cu unt si se tapeteaza cu foi de filu fundul si lateralele in asa fel incit sa ramaie si dinafara.se unge cu unt se mai mototolesc 5 foi de filu si se pun pe fund si se ung cu unt dupa care se pune o prte din compozitia de oua si deasupra oparte din brinza si oparte din legume,se pun iarasi 5 foi de filu peste compozitie si se ung cu unt si se adauga restul compozitilor.Se pun 2 foi de filu peste compozitie si resturile de foi cea-u ramas pe margini se unge cu unt si se coace 50 de minute pina se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Banita cu vinata si rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida la cuptor

Conopida la cuptor

Este tare tentanta conopida cind o vezi pe tarabele din piata! Am desfacut conopida in buchetele,

7 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu slanina si dovleac, la cuptor

Cartofi cu slanina si dovleac, la cuptor

Cartofii si dovleacul se curata de coaja si se taie felii. Slanina se taie si ea, feliiute. Dupa

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Super !

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

    Am pregatit banita pacat ca na-m fotografiat ,iese minunat cu vinata si rosii si poate fii o cina usoara.

Dificultate

Medie

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • ptr o tava de 28*20 cm
  • 500gr de foi filu sau aluat de budinca foarte subtire
  • 25 gr de unt
  • 1vinata taiata pe lungime 1/2 cm grosime
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare piper
  • 30 de rosioare chery
  • 4 oua batute
  • 250 gr de smintina ptr frisca
  • 1/3 pahar lapte
  • 250 gr de brinza sarata de oaie(telemea)
  • 200 gr de cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mancare de orez cu sfecla rosie