Banita cu vinata si rosii

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ptr o tava de 28*20 cm
  • 500gr de foi filu sau aluat de budinca foarte subtire
  • 25 gr de unt
  • 1vinata taiata pe lungime 1/2 cm grosime
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare piper
  • 30 de rosioare chery
  • 4 oua batute
  • 250 gr de smintina ptr frisca
  • 1/3 pahar lapte
  • 250 gr de brinza sarata de oaie(telemea)
  • 200 gr de cascaval

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.Intr-o tava cu pergament se pun feliile de vinata se presara cu sare piper si putin ulei si se dau la cuptor ptr 30 de minute.

Rosiile trebuie taiate in doua se pun pe otava cu pergament se presoara cu sare piper si ulei si se dau la cuptor ptr 25 de minute.Intr-un vas se bat ouale cu smintina si lapte si se sareaza si pipereaza.

Brinzeturile se amesteca si ele separat.Se unge vasul ptr copt cu unt si se tapeteaza cu foi de filu fundul si lateralele in asa fel incit sa ramaie si dinafara.se unge cu unt se mai mototolesc 5 foi de filu si se pun pe fund si se ung cu unt dupa care se pune o prte din compozitia de oua si deasupra oparte din brinza si oparte din legume,se pun iarasi 5 foi de filu peste compozitie si se ung cu unt si se adauga restul compozitilor.Se pun 2 foi de filu peste compozitie si resturile de foi cea-u ramas pe margini se unge cu unt si se coace 50 de minute pina se rumeneste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise