Se prepara intai siropul, se pun la foc mic toate ingredientele, pana ce se dizolva zaharul, dupa care se lasa la racit.
Pentru prajitura:
Se amesteca zaharul cu untul topit, se bate bine. Se adauga ouale, se bate in continuare pana la incorporare. Apoi se adauga grisul, iaurtul si praful de copt, se amesteca foarte bine.
Se unge o tava cu ulei, se toarna compozitia, pe deasupra se adauga migdalele (alune, nuci, stafide). Se da la cuptor pentru 30 min, la 180 grade.
Cand s-a copt, se scoate prajitura din cuptor, se taie in romburi, cuburi, se adauga siropul si se lasa la racit.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii