autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Basboosa

Autor: mikiutza (Bucatar sef)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mikiutza (Bucatar sef)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, 200 gr unt, 650 gr gris, 4 oua, 250 gr zahar, 300 gr iaurt, 3 linguri rase parf de copt, migdale decojite (optional alune, arahide, nuci), , Pentru sirop:, 250 g zahar, 500 ml apa, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri apa de trandafiri, un varf de cutit scortiosara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se prepara intai siropul, se pun la foc mic toate ingredientele, pana ce se dizolva zaharul, dupa care se lasa la racit.

Pentru prajitura:
Se amesteca zaharul cu untul topit, se bate bine. Se adauga ouale, se bate in continuare pana la incorporare. Apoi se adauga grisul, iaurtul si praful de copt, se amesteca foarte bine.
Se unge o tava cu ulei, se toarna compozitia, pe deasupra se adauga migdalele (alune, nuci, stafide). Se da la cuptor pentru 30 min, la 180 grade.
Cand s-a copt, se scoate prajitura din cuptor, se taie in romburi, cuburi, se adauga siropul si se lasa la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Basboosa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu Ank

Tiramisu Ank

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se topeste apoi se adauga smantana. Albusurile se bat spuma

36 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Faguri

Faguri

Se amesteca toate ingredientele ,iar faina se pune putin cate putin pana va iesi ca la chec.Se incinge

7 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Nu e prea mult praf de copt ?

  • Fara foto

    0carina , 09 noiembrie 2009

    3 LINGURI de praf de copt???????? Sigur e corecta cantitatea?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 200 gr unt
  • 650 gr gris
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr iaurt
  • 3 linguri rase parf de copt
  • migdale decojite (optional alune
  • arahide
  • nuci)
  • Pentru sirop:
  • 250 g zahar
  • 500 ml apa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • un varf de cutit scortiosara

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu e prea mult praf de copt ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din struguri albi cu whisky Dulceata din struguri albi cu whisky

Se pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita, nu se amesteca. Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Clatitele~Cappuccino~ "Dragostea nu trebuie sa lipseasca de pe nicio masa!"