autor:

» » Dulciuri diverse

Basboosa

Autor: mikiutza (Bucatar sef)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mikiutza (Bucatar sef)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, 200 gr unt, 650 gr gris, 4 oua, 250 gr zahar, 300 gr iaurt, 3 linguri rase parf de copt, migdale decojite (optional alune, arahide, nuci), , Pentru sirop:, 250 g zahar, 500 ml apa, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri apa de trandafiri, un varf de cutit scortiosara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se prepara intai siropul, se pun la foc mic toate ingredientele, pana ce se dizolva zaharul, dupa care se lasa la racit.

Pentru prajitura:
Se amesteca zaharul cu untul topit, se bate bine. Se adauga ouale, se bate in continuare pana la incorporare. Apoi se adauga grisul, iaurtul si praful de copt, se amesteca foarte bine.
Se unge o tava cu ulei, se toarna compozitia, pe deasupra se adauga migdalele (alune, nuci, stafide). Se da la cuptor pentru 30 min, la 180 grade.
Cand s-a copt, se scoate prajitura din cuptor, se taie in romburi, cuburi, se adauga siropul si se lasa la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Basboosa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Nu e prea mult praf de copt ?

  • 0carina , 09 noiembrie 2009

    3 LINGURI de praf de copt???????? Sigur e corecta cantitatea?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 200 gr unt
  • 650 gr gris
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr iaurt
  • 3 linguri rase parf de copt
  • migdale decojite (optional alune
  • arahide
  • nuci)
  • Pentru sirop:
  • 250 g zahar
  • 500 ml apa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • un varf de cutit scortiosara

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu e prea mult praf de copt ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi pufoase