autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Basboosa

Autor: mikiutza (Bucatar sef)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mikiutza (Bucatar sef)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, 200 gr unt, 650 gr gris, 4 oua, 250 gr zahar, 300 gr iaurt, 3 linguri rase parf de copt, migdale decojite (optional alune, arahide, nuci), , Pentru sirop:, 250 g zahar, 500 ml apa, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri apa de trandafiri, un varf de cutit scortiosara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se prepara intai siropul, se pun la foc mic toate ingredientele, pana ce se dizolva zaharul, dupa care se lasa la racit.

Pentru prajitura:
Se amesteca zaharul cu untul topit, se bate bine. Se adauga ouale, se bate in continuare pana la incorporare. Apoi se adauga grisul, iaurtul si praful de copt, se amesteca foarte bine.
Se unge o tava cu ulei, se toarna compozitia, pe deasupra se adauga migdalele (alune, nuci, stafide). Se da la cuptor pentru 30 min, la 180 grade.
Cand s-a copt, se scoate prajitura din cuptor, se taie in romburi, cuburi, se adauga siropul si se lasa la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Basboosa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu mac si pere

Chec cu mac si pere

Ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma de chec. Perele curatate de coaja si taiate felii le asezati

6 voturi    6 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Branza se amesteca cu zaharul tos si praful de copt. Se adauga ouale si extractul de vanilie,iar

61 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Nu e prea mult praf de copt ?

  • Fara foto

    0carina , 09 noiembrie 2009

    3 LINGURI de praf de copt???????? Sigur e corecta cantitatea?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 200 gr unt
  • 650 gr gris
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr iaurt
  • 3 linguri rase parf de copt
  • migdale decojite (optional alune
  • arahide
  • nuci)
  • Pentru sirop:
  • 250 g zahar
  • 500 ml apa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • un varf de cutit scortiosara

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu e prea mult praf de copt ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Orez cu lapte