autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Basboosa

Autor: mikiutza (Bucatar sef)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mikiutza (Bucatar sef)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, 200 gr unt, 650 gr gris, 4 oua, 250 gr zahar, 300 gr iaurt, 3 linguri rase parf de copt, migdale decojite (optional alune, arahide, nuci), , Pentru sirop:, 250 g zahar, 500 ml apa, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri apa de trandafiri, un varf de cutit scortiosara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se prepara intai siropul, se pun la foc mic toate ingredientele, pana ce se dizolva zaharul, dupa care se lasa la racit.

Pentru prajitura:
Se amesteca zaharul cu untul topit, se bate bine. Se adauga ouale, se bate in continuare pana la incorporare. Apoi se adauga grisul, iaurtul si praful de copt, se amesteca foarte bine.
Se unge o tava cu ulei, se toarna compozitia, pe deasupra se adauga migdalele (alune, nuci, stafide). Se da la cuptor pentru 30 min, la 180 grade.
Cand s-a copt, se scoate prajitura din cuptor, se taie in romburi, cuburi, se adauga siropul si se lasa la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Basboosa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu chipsuri de ciocolata

Biscuiti cu chipsuri de ciocolata

Frecam untul moale cu zaharul pudra. Adaugam oul, praful de sare, apoi faina amestecata cu praful

6 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Banane in aluat, cu ciocolata alba-neagra

Banane in aluat, cu ciocolata alba-neagra

Curatati de coaja bananele, taiati-le in doua pe lungime, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie, ca

10 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Nu e prea mult praf de copt ?

  • Fara foto

    0carina , 09 noiembrie 2009

    3 LINGURI de praf de copt???????? Sigur e corecta cantitatea?

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 200 gr unt
  • 650 gr gris
  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr iaurt
  • 3 linguri rase parf de copt
  • migdale decojite (optional alune
  • arahide
  • nuci)
  • Pentru sirop:
  • 250 g zahar
  • 500 ml apa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri apa de trandafiri
  • un varf de cutit scortiosara

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Nu e prea mult praf de copt ?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Orez cu lapte