Basbousa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Basbousa

Ingrediente

  • 1 pahar cocos
  • 1 pahar de lapte praf
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de gris
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 ou
  • 1 pahar iaurt
  • 1/2 pahar faina alba
  • 2 praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • Sirop:
  • 3 pahare zahar
  • 1 pahar jumatate apa
  • putina lamaie stoarsa (cativa stropi)

Mod de preparare

1.Intr-un castron amestecam cocos, faina, lapte praf, grisul si praful de copt.

2.Adaugam peste compozitia de mai sus iaurtul si amestecam foarte bine.

3.Adaugam scortisoara.

4.Adaugam uleiul putin cate putin. Framantam aluatul foarte bine pana cand compozitia este omogena.

5.Daca compozitia este prea rigida (prea groasa )mai adaugati putin ulei.

6.Ungem tava cu ulei sau unt,punem compozitia inauntru si o nivelam.

7.Se da la cuptorul preincalzit in jur de 30 minute la 180 de grade. Se face testul cu scobitoarea.

Siropul:

Se pune la foc zaharul si apa. Lasam sa fiarba pana vedem ca incepe sa se ingroase, apoi adaugam cateva picaturi de lamaie. Pentru a verifica cand siropul e gata luam intr-o lingura sirop si trecem cu degetul prin sirop. Ar trebui sa fie vascos.

Cand prajitura e gata se scoate din cuptor si se toarna peste ea siropul racit.

Se serveste dupa cateva ore.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure