Basbousa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Basbousa

Ingrediente

  • 1 pahar cocos
  • 1 pahar de lapte praf
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de gris
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 ou
  • 1 pahar iaurt
  • 1/2 pahar faina alba
  • 2 praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • Sirop:
  • 3 pahare zahar
  • 1 pahar jumatate apa
  • putina lamaie stoarsa (cativa stropi)

Mod de preparare

1.Intr-un castron amestecam cocos, faina, lapte praf, grisul si praful de copt.

2.Adaugam peste compozitia de mai sus iaurtul si amestecam foarte bine.

3.Adaugam scortisoara.

4.Adaugam uleiul putin cate putin. Framantam aluatul foarte bine pana cand compozitia este omogena.

5.Daca compozitia este prea rigida (prea groasa )mai adaugati putin ulei.

6.Ungem tava cu ulei sau unt,punem compozitia inauntru si o nivelam.

7.Se da la cuptorul preincalzit in jur de 30 minute la 180 de grade. Se face testul cu scobitoarea.

Siropul:

Se pune la foc zaharul si apa. Lasam sa fiarba pana vedem ca incepe sa se ingroase, apoi adaugam cateva picaturi de lamaie. Pentru a verifica cand siropul e gata luam intr-o lingura sirop si trecem cu degetul prin sirop. Ar trebui sa fie vascos.

Cand prajitura e gata se scoate din cuptor si se toarna peste ea siropul racit.

Se serveste dupa cateva ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor