autor:

Andra_Ali

» » Prajituri

Basbousa

Autor: Andra_Ali (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 03 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andra_Ali (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 03 iulie 2014

Ingrediente
1 pahar cocos, 1 pahar de lapte praf, 1 pahar de zahar, 1 pahar de gris, 1/2 pahar ulei, 1 ou, 1 pahar iaurt, 1/2 pahar faina alba, 2 praf de copt, 1 lingurita scortisoara, , Sirop:, 3 pahare zahar, 1 pahar jumatate apa, putina lamaie stoarsa (cativa stropi)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

1.Intr-un castron amestecam cocos, faina, lapte praf, grisul si praful de copt.



2.Adaugam peste compozitia de mai sus iaurtul si amestecam foarte bine.



3.Adaugam scortisoara.



4.Adaugam uleiul putin cate putin. Framantam aluatul foarte bine pana cand compozitia este omogena.



5.Daca compozitia este prea rigida (prea groasa )mai adaugati putin ulei.



6.Ungem tava cu ulei sau unt,punem compozitia inauntru si o nivelam.



7.Se da la cuptorul preincalzit in jur de 30 minute la 180 de grade. Se face testul cu scobitoarea.



Siropul:



Se pune la foc zaharul si apa. Lasam sa fiarba pana vedem ca incepe sa se ingroase, apoi adaugam cateva picaturi de lamaie. Pentru a verifica cand siropul e gata luam intr-o lingura sirop si trecem cu degetul prin sirop. Ar trebui sa fie vascos.



Cand prajitura e gata se scoate din cuptor si se toarna peste ea siropul racit.



Se serveste dupa cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Basbousa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Basbousa- Prajitura de gris cu sirop de zahar-specifica tarilor arabe

Basbousa- Prajitura de gris cu sirop de zahar-specifica tarilor arabe

Se amesteca grisul, fulgii de cocos,zaharul si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat

38 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura finlandeza cu mere

Prajitura finlandeza cu mere

Pentru aluat, amestecam intr-un vas 300gr rama (unt) cu 200gr zahar, apoi adaugam pe rand ouale,

12 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2014

    Delicioasa; eu traiesc de 32 de ani intr-o tara araba si amandoua aveti dreptate: este cunoscuta sub mai multe nume:basbousa, revani, namura,ma'mounia,harisa.F buna reteta ta Aceasta este reteta mea: http://www.gustos.ro/retete-culinare/basbousa-prajitura-de-gris-cu-sirop-de-zahar-specifica-tarilor.html

  • Andra_Ali

    Andra_Ali (Chef de cuisine) , 18 iulie 2014

    punem oul dupa iaurt si zaharul la fel

  • Fara foto

    VERONICA PORCARIN (Chef de cuisine) , 06 iulie 2014

    Cand punem oul și primul pahar de zahar? Mulțumesc

    • Fara foto

      Andra Ali , 04 iulie 2014

      este o prajitura cu specific arabesc.deci se gaseste cam peste tot Egipt ,Palestina,Israel,Turcia,etc...in general in tarile arabe

    • Fara foto

      Adina Liliana Dinu , 04 iulie 2014

      Eu o cunosc cu numele de "Revani", o prajitura turceasca.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 pahar cocos
  • 1 pahar de lapte praf
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de gris
  • 1/2 pahar ulei
  • 1 ou
  • 1 pahar iaurt
  • 1/2 pahar faina alba
  • 2 praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • Sirop:
  • 3 pahare zahar
  • 1 pahar jumatate apa
  • putina lamaie stoarsa (cativa stropi)

Raporteaza reteta

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa; eu traiesc de 32 de ani intr-o tara araba si amandoua aveti dreptate: este cunoscuta sub mai multe nume:basbousa, revani, namura,ma'mounia,harisa.F buna reteta ta Aceasta este reteta mea: http://www.gustos.ro/retete-culinare/basbousa-prajitura-de-gris-cu-sirop-de-zahar-specifica-tarilor.html

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pandispan cu fulgi de ciocolata