Ingrediente
1 pahar cocos, 1 pahar de lapte praf, 1 pahar de zahar, 1 pahar de gris, 1/2 pahar ulei, 1 ou, 1 pahar iaurt, 1/2 pahar faina alba, 2 praf de copt, 1 lingurita scortisoara, , Sirop:, 3 pahare zahar, 1 pahar jumatate apa, putina lamaie stoarsa (cativa stropi)
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
7 voturi
Mod de preparare
2.Adaugam peste compozitia de mai sus iaurtul si amestecam foarte bine.
3.Adaugam scortisoara.
4.Adaugam uleiul putin cate putin. Framantam aluatul foarte bine pana cand compozitia este omogena.
5.Daca compozitia este prea rigida (prea groasa )mai adaugati putin ulei.
6.Ungem tava cu ulei sau unt,punem compozitia inauntru si o nivelam.
7.Se da la cuptorul preincalzit in jur de 30 minute la 180 de grade. Se face testul cu scobitoarea.
Siropul:
Se pune la foc zaharul si apa. Lasam sa fiarba pana vedem ca incepe sa se ingroase, apoi adaugam cateva picaturi de lamaie. Pentru a verifica cand siropul e gata luam intr-o lingura sirop si trecem cu degetul prin sirop. Ar trebui sa fie vascos.
Cand prajitura e gata se scoate din cuptor si se toarna peste ea siropul racit.
Se serveste dupa cateva ore.
Andra Ali , 04 iulie 2014
este o prajitura cu specific arabesc.deci se gaseste cam peste tot Egipt ,Palestina,Israel,Turcia,etc...in general in tarile arabe
Adina Liliana Dinu , 04 iulie 2014
Eu o cunosc cu numele de "Revani", o prajitura turceasca.