autor:

Micky Apostu

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Bastonase crocante de pui

Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2012

Ingrediente
- un piept dezosat de pui, - praf de usturoi, sare, piper, boia dulce, - 2 oua, - faina, - cateva felii de paine uscate (de o zi - doua)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Noua ne place puiul foarte mult, si desi ne straduim sa evitam prajelile (cica sunt nesanatoase :)), tot cadem in pacat din cand in cand. Cum sa rezisti la o bucata crocanta si aromata de pui? Nu suntem si noi oameni si supusi greselii?
Spalati si stergeti pieptul de pui. Taiati-l in fasii subtiri si mai lungi. Intr-un castronel amestecati toate condimentele si dati puiul prin ele.
Luati feliile de paine uscate si bagati-le la robot pana obtineti firimituri (nici prea mari, nici prea mici). Dati bucatile de piept prin faina, apoi prin ouale batute si in final prin firimiturile de paine.
Prajiti puiul in baie de ulei, incins cateva minute. Scoateti pe un servet de hartie sa absoarba excesul de grasime si serviti cu mare pofta.
Daca nu aveti paine uscata, puteti folosi la fel de bine si pesmet. Eu am mereu paine ramasa de cateva zile prin casa, si in plus, imi place ca are aspect mai grosier decat pesmetul, rezultand astfel un invelis mai crocant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase crocante de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

Pregatim frunzele de vita de vie asa: intrun cratit punem apa la clocotit si oparim frunzele(se introduc

3 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu carne de curcan si mini-carote

Pilaf cu carne de curcan si mini-carote

Carnea se taie cuburi mai mari si se condimenteaza cu sare si piper. Incingem intr-o tigaie( mai

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dan Baloi , 12 iulie 2015

    si nu este mucegaita painea aia de vro cateva zile?

  • Fara foto

    Anca Gavrila Moscu , 09 noiembrie 2013

    Se cheama pesmet acele firimituri de paine date prin masina...

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    hmmm....ce bunatate!:)

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • - un piept dezosat de pui
  • - praf de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • - 2 oua
  • - faina
  • - cateva felii de paine uscate (de o zi - doua)

Raporteaza reteta

Retete
de Micky Apostu
Bulgarasi cu nuca

Bulgarasi cu nuca

Intr-un vas amestecati toate ingredientele, mai putin zaharul pudra. Omogenizati bine compozitia

15 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac, de post

Placinta cu dovleac, de post

Mai intai pregatiti dovleacul. Curatati-l de coaja si seminte si dati-l pe razatoare sau tocati-l

16 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Puneti laptele cu zaharul si coaja de lamaie la fiert la foc mic. Amestecati sa nu se afume, sa nu

29 voturi    7 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

hmmm....ce bunatate!:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mamaliga in straturi sau Taci si inghite Mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Snitele din aripioare de pui