autor:

Micky Apostu

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Bastonase crocante de pui

Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2012

Ingrediente
- un piept dezosat de pui, - praf de usturoi, sare, piper, boia dulce, - 2 oua, - faina, - cateva felii de paine uscate (de o zi - doua)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Noua ne place puiul foarte mult, si desi ne straduim sa evitam prajelile (cica sunt nesanatoase :)), tot cadem in pacat din cand in cand. Cum sa rezisti la o bucata crocanta si aromata de pui? Nu suntem si noi oameni si supusi greselii?
Spalati si stergeti pieptul de pui. Taiati-l in fasii subtiri si mai lungi. Intr-un castronel amestecati toate condimentele si dati puiul prin ele.
Luati feliile de paine uscate si bagati-le la robot pana obtineti firimituri (nici prea mari, nici prea mici). Dati bucatile de piept prin faina, apoi prin ouale batute si in final prin firimiturile de paine.
Prajiti puiul in baie de ulei, incins cateva minute. Scoateti pe un servet de hartie sa absoarba excesul de grasime si serviti cu mare pofta.
Daca nu aveti paine uscata, puteti folosi la fel de bine si pesmet. Eu am mereu paine ramasa de cateva zile prin casa, si in plus, imi place ca are aspect mai grosier decat pesmetul, rezultand astfel un invelis mai crocant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase crocante de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pateu din ficatei de pui

Pateu din ficatei de pui

Se taie ceapa cubulete si se caleste impreuna cu 2 linguri de unt,apoi se adauga ficateii de pui

10 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute spornice

Chiftelute spornice

Se curata legumele, se dau pe razatoare, se amesteca impreuna cu verdeata tocata marunt, painea inmuiata

7 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dan Baloi , 12 iulie 2015

    si nu este mucegaita painea aia de vro cateva zile?

  • Fara foto

    Anca Gavrila Moscu , 09 noiembrie 2013

    Se cheama pesmet acele firimituri de paine date prin masina...

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    hmmm....ce bunatate!:)

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • - un piept dezosat de pui
  • - praf de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • - 2 oua
  • - faina
  • - cateva felii de paine uscate (de o zi - doua)

Raporteaza reteta

Retete
de Micky Apostu
Bulgarasi cu nuca

Bulgarasi cu nuca

Intr-un vas amestecati toate ingredientele, mai putin zaharul pudra. Omogenizati bine compozitia

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac, de post

Placinta cu dovleac, de post

Mai intai pregatiti dovleacul. Curatati-l de coaja si seminte si dati-l pe razatoare sau tocati-l

14 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Puneti laptele cu zaharul si coaja de lamaie la fiert la foc mic. Amestecati sa nu se afume, sa nu

28 voturi    7 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

hmmm....ce bunatate!:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui exotic cu ulei de cocos Pui exotic cu ulei de cocos

Se amesteca boiaua dulce afumata cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspat macinat impreuna cu uleiul de cocos. Cu pasta obtinuta

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Fripturi
Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi, cu rasol alb de porc