autor:

Micky Apostu

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Bastonase crocante de pui

Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2012

Ingrediente
- un piept dezosat de pui, - praf de usturoi, sare, piper, boia dulce, - 2 oua, - faina, - cateva felii de paine uscate (de o zi - doua)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Noua ne place puiul foarte mult, si desi ne straduim sa evitam prajelile (cica sunt nesanatoase :)), tot cadem in pacat din cand in cand. Cum sa rezisti la o bucata crocanta si aromata de pui? Nu suntem si noi oameni si supusi greselii?
Spalati si stergeti pieptul de pui. Taiati-l in fasii subtiri si mai lungi. Intr-un castronel amestecati toate condimentele si dati puiul prin ele.
Luati feliile de paine uscate si bagati-le la robot pana obtineti firimituri (nici prea mari, nici prea mici). Dati bucatile de piept prin faina, apoi prin ouale batute si in final prin firimiturile de paine.
Prajiti puiul in baie de ulei, incins cateva minute. Scoateti pe un servet de hartie sa absoarba excesul de grasime si serviti cu mare pofta.
Daca nu aveti paine uscata, puteti folosi la fel de bine si pesmet. Eu am mereu paine ramasa de cateva zile prin casa, si in plus, imi place ca are aspect mai grosier decat pesmetul, rezultand astfel un invelis mai crocant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase crocante de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Dan Baloi , 12 iulie 2015

    si nu este mucegaita painea aia de vro cateva zile?

  • Anca Gavrila Moscu , 09 noiembrie 2013

    Se cheama pesmet acele firimituri de paine date prin masina...

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2013

    hmmm....ce bunatate!:)

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

  • - un piept dezosat de pui
  • - praf de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • - 2 oua
  • - faina
  • - cateva felii de paine uscate (de o zi - doua)

Raporteaza reteta

Retete
de Micky Apostu
Bulgarasi cu nuca

Bulgarasi cu nuca

Intr-un vas amestecati toate ingredientele, mai putin zaharul pudra. Omogenizati bine compozitia

19 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac, de post

Placinta cu dovleac, de post

Mai intai pregatiti dovleacul. Curatati-l de coaja si seminte si dati-l pe razatoare sau tocati-l

20 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Puneti laptele cu zaharul si coaja de lamaie la fiert la foc mic. Amestecati sa nu se afume, sa nu

36 voturi    7 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

hmmm....ce bunatate!:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piept de curcan Diablo cu cartofi acordeon si sos de ciuperci