autor:

andreutza

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Bastonase cu chimen si susan

Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
500 g margarina, 250 ml lapte, 30 g drojdie de bere, 500 g telemea de oi, faina cat cuprinde, 1 ou, chimen, susan

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

5 voturi

Mod de preparare

1)Faramitezi margarina bucatele si o freci bine, pana devine pasta.
2)dizolvi drojdia in lapte caldut si il torni peste margarina , amestecand. Adaugibranza rasa fin si faina treptat, framantand pana se obtine un aluat tare . Lasi aluatul la crescut 30 de minue.
4)Intinzi aluatul crescut in foaie suptire, ungi pe toate suprafata cu ou batut, presari deasupra chimen sau susan si tai apoi fasii, folosind rotita zimtata sau un cutit, asezi fasiile intr-o tava ne unsa si introduci tava in cuptor pe care l-ai incalzit inainte.Lasi la cupto pana ce salurile se rumenesc frumos deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase cu chimen si susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie

Prajitura cu crema de vanilie

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie in care s-a dizolvat praful

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine

Tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine

Se bat cu telul ouale, se adauga zaharul si putina sare, apoi se mixeaza putin, dupa care se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Delicioase si usor de facut. Felicitari.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Din cantitatile astea ies multe, multe! Foarte buna reteta!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Delicioase...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Sunt apetisante,draga Andreutza

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 g margarina
  • 250 ml lapte
  • 30 g drojdie de bere
  • 500 g telemea de oi
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou
  • chimen
  • susan

Raporteaza reteta

Retete
de andreutza
Merluciu cu maioneza

Merluciu cu maioneza

Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, inpreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele

1 vot    6 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Varza dulce cu smantana

Varza dulce cu smantana

Cureti varza de foile exterioare si o toci. O presari cu sare si o lasi 15 minute . Apoi o presezi

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel cu smantana

Dovlecel cu smantana

Cureti dovleci de coaja si ii tai pe lung in felii de 1/2cm. Presari feliile cu sare si le lasi

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Fripturi

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Delicioase si usor de facut. Felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nescafe