autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Bastonase de orez cu inghetata

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2006

Ingrediente
200gr. orez cu bobul alungit-Riceland,sare, 50gr. stafide, 0,5dl. rom, 1ou, 2lg. zahar, 1-2lg. faina,1lamaie, (coaja rasa),100gr. pesmet,ulei pentru fript, 8 bulgarasi de inghetata de fructe, 1 praf de vanilie si 2dl. de frisca

Dificultate: Medie Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Orezul se fierbe intr-o cantitate dubla de apa ,pe care o saram in prealabil. Cand este fiert, se lasa sa se raceasca.Orezul se amesteca cu oul, faina ,zaharul, coaja rasa de lamaie si cu stafidele ,pe care le-am tinut in apa calduta.Din aceasta compozitie, cu mainile ude , se formeaza bastonase,pe care le trecem prin pesmetsi le frigem in ulei fierbinte.Le scoatem pe hartie absorbanta pentru a se indeparta surplusul de ulei, apoi le aranjam pe o farfurie rotunda.Cand le servim , alaturi vom aseza cate un bulgaras de inghetata si frisca batuta in prealabil cu praful de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase de orez cu inghetata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
fursec spritat cu ciocolata

fursec spritat cu ciocolata

Se face la fel ca si cel de vanilie, in plus se glaseaza in ciocolata. Se incalzeste ciocolata pe

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Ciocolată cu vişine şi stafide

Ciocolată cu vişine şi stafide

Se pune zahărul într-o cratiţă de cel puţin 3 l. Atenţie să nu aibă cratiţă alte „arome”(ciorbă,

11 voturi    5 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 200gr. orez cu bobul alungit-Riceland,sare
  • 50gr. stafide
  • 0,5dl. rom
  • 1ou
  • 2lg. zahar
  • 1-2lg. faina,1lamaie
  • (coaja rasa),100gr. pesmet,ulei pentru fript
  • 8 bulgarasi de inghetata de fructe
  • 1 praf de vanilie si 2dl. de frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cupe tiramisu si crocant de savoiardi