Autor:
Vekas (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 11 iunie 2006
Ingrediente
200gr. orez cu bobul alungit-Riceland,sare, 50gr. stafide, 0,5dl. rom, 1ou, 2lg. zahar, 1-2lg. faina,1lamaie, (coaja rasa),100gr. pesmet,ulei pentru fript, 8 bulgarasi de inghetata de fructe, 1 praf de vanilie si 2dl. de frisca
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
Mod de preparare
Orezul se fierbe intr-o cantitate dubla de apa ,pe care o saram in prealabil. Cand este fiert, se lasa sa se raceasca.Orezul se amesteca cu oul, faina ,zaharul, coaja rasa de lamaie si cu stafidele ,pe care le-am tinut in apa calduta.Din aceasta compozitie, cu mainile ude , se formeaza bastonase,pe care le trecem prin pesmetsi le frigem in ulei fierbinte.Le scoatem pe hartie absorbanta pentru a se indeparta surplusul de ulei, apoi le aranjam pe o farfurie rotunda.Cand le servim , alaturi vom aseza cate un bulgaras de inghetata si frisca batuta in prealabil cu praful de vanilie.