autor:

paviasi

» » Aperitive

Batoane asortate din carne

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Ingrediente
Pt. 1 kg de batoane,, Carne din bucati diferite,bucati ramase de la diferite preparate:piept pui, porc,mushi vita. 1.200kg, Faina 0.300kg, Pesmet 0,200kg, Oua 2 bucati, Praf curry 1 lingurita, Boia de ardei 1 lingurita, Piper alb,sare,, Apa minerala 0,400 L, Ulei, Sos Gleu 0,450

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pregatire:
Bucatile de carne se spala in se taie in lungime,de grosimea unui deget si lungimea de 4-5 cm.
Faina se imparte in doua,o treime pe o tavita si restul intr-un bol sau castron.
Pesmetul se amesteca cu praful curry,boiaua si piperul.
Ouale se bat,se sareaza si se amesteca cu cele 2 treimi de faina.Se adauga apa minerala atat cat este nevoie pentru a obtine o compozitie de consistenta unui lapte,putin mai gros.
Preparare:
Uleiul se pune la incins intr-o tigaie adanca.
Bucatelele de carne se dau prin faina toate odata.Se pun in tava si se amesteca cu faina.
Se transfera bucatelele in vasul cu compozitia de faina si oua.Se scot si se asaza in tava cu pesmet condimentat.Se pun drept ca sa iasa cat mai frumoase cand se pun in ulei.Dupa ce se tavalesc in pesmet se strang putin in pumn si se scutura,apoi se pun in uleiul fierbinte.Cand se ridica la suprafata sunt gata.Se scot pe hartie absorbanta.Se servesc fierbinti cu sos Gleu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane asortate din carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt. 1 kg de batoane,
  • Carne din bucati diferite,bucati ramase de la diferite preparate:piept pui, porc,mushi vita. 1.200kg
  • Faina 0.300kg
  • Pesmet 0,200kg
  • Oua 2 bucati
  • Praf curry 1 lingurita
  • Boia de ardei 1 lingurita
  • Piper alb,sare,
  • Apa minerala 0,400 L
  • Ulei
  • Sos Gleu 0,450

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive cu carne
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Rondele cu bunatati