autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Dulciuri diverse

Batoane cu cereale, finetti si goji

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2013

Ingrediente
- 250 grame cereale diverse (fulgi de ovaz, fulgi de grau cu tarate, fulgi de orz), - 2 lingurite zahar muscovado, - 100 grame crema de ciocolata finetti, - 100 grame ciocolata neagra, - 80 grame unt topit, - 3 - 4 linguri sirop de artar, - 2 lingurite ulei de cocos, - 30 grame fructe goji, - 20 grame mango confiate (optional), - seminte de rodie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Se cantaresc cerealele, se pun intr-un bol si se amesteca cu untul topit pentru 30 de secunde in cuptorul de microunde.
2. Se adauga zaharul muscovado, uleiul de cocos si siropul de artar si se amesteca bine.
3. Se pune si crema de finetti in compozitie si se amesteca pana se incorporeaza.
4. Se adauga fructele goji, se amesteca si se lasa la frigider pentru 30 de minute.
5. Intre timp pregatiti o craticioara cu apa pentru bain-marie, asezati un bol deasupra dar care sa nu atinga apa, rupeti ciocolata bucatele si aruncati-o in bol.
6. Lasati ciocolata pe abur pentru aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand.
7. Pregatiti o tava cu peretii inalti, tapetati cu hartie de copt si asezati amestecul de cereale. Nivelati cu ajutorul unei spatule din silicon.
8. Dupa ce s-a topit ciocolata, turnati-o peste cereale si presarati cu mango confiate si seminte de rodie.
9. Lasati la frigider compozitia din nou pentru 1-2 ore dupa care taiati de forma unor batoane si serviti cu cafea sau cu ceai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu cereale, finetti si goji" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu tahini

Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mere la cuptor

Mere la cuptor

Am luat cateva mere mai mari, le-am curatat coaja "in spirala" (sa fie mai frumoase, nu e obligatoriu),

9 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ella Von Heizer , 17 aprilie 2015

    In poza sunt bobite de rodie, nu goji!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 250 grame cereale diverse (fulgi de ovaz
  • fulgi de grau cu tarate
  • fulgi de orz)
  • - 2 lingurite zahar muscovado
  • - 100 grame crema de ciocolata finetti
  • - 100 grame ciocolata neagra
  • - 80 grame unt topit
  • - 3 - 4 linguri sirop de artar
  • - 2 lingurite ulei de cocos
  • - 30 grame fructe goji
  • - 20 grame mango confiate (optional)
  • - seminte de rodie.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Biscuiti dietetici