autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Dulciuri diverse

Batoane cu cereale, finetti si goji

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2013

Ingrediente
- 250 grame cereale diverse (fulgi de ovaz, fulgi de grau cu tarate, fulgi de orz), - 2 lingurite zahar muscovado, - 100 grame crema de ciocolata finetti, - 100 grame ciocolata neagra, - 80 grame unt topit, - 3 - 4 linguri sirop de artar, - 2 lingurite ulei de cocos, - 30 grame fructe goji, - 20 grame mango confiate (optional), - seminte de rodie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Se cantaresc cerealele, se pun intr-un bol si se amesteca cu untul topit pentru 30 de secunde in cuptorul de microunde.
2. Se adauga zaharul muscovado, uleiul de cocos si siropul de artar si se amesteca bine.
3. Se pune si crema de finetti in compozitie si se amesteca pana se incorporeaza.
4. Se adauga fructele goji, se amesteca si se lasa la frigider pentru 30 de minute.
5. Intre timp pregatiti o craticioara cu apa pentru bain-marie, asezati un bol deasupra dar care sa nu atinga apa, rupeti ciocolata bucatele si aruncati-o in bol.
6. Lasati ciocolata pe abur pentru aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand.
7. Pregatiti o tava cu peretii inalti, tapetati cu hartie de copt si asezati amestecul de cereale. Nivelati cu ajutorul unei spatule din silicon.
8. Dupa ce s-a topit ciocolata, turnati-o peste cereale si presarati cu mango confiate si seminte de rodie.
9. Lasati la frigider compozitia din nou pentru 1-2 ore dupa care taiati de forma unor batoane si serviti cu cafea sau cu ceai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu cereale, finetti si goji" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosele de salcam

Gogosele de salcam

Mixam ouale cu sarea si zaharul intr-un bol adaugam uleiul, apoi, treptat 5linguri faina, amestecand

14 voturi    26 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Amestecam faina cu praful de copt apoi adaugam amidonul, oul, zaharul, untul topit si incorporam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ella Von Heizer , 17 aprilie 2015

    In poza sunt bobite de rodie, nu goji!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 250 grame cereale diverse (fulgi de ovaz
  • fulgi de grau cu tarate
  • fulgi de orz)
  • - 2 lingurite zahar muscovado
  • - 100 grame crema de ciocolata finetti
  • - 100 grame ciocolata neagra
  • - 80 grame unt topit
  • - 3 - 4 linguri sirop de artar
  • - 2 lingurite ulei de cocos
  • - 30 grame fructe goji
  • - 20 grame mango confiate (optional)
  • - seminte de rodie.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Banane caramelizate