Batoane cu ciocolata si alune

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 60 bucati): 225 g unt moale,
  • 100 g zahar pudra,
  • 1 zahar vanilat,
  • 3 galbenusuri,
  • 2 varfuri de cutit scortisoara,
  • 200 g faina,
  • 40 g cacao,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 125 g alune macinate,
  • glazura de ciocolata.

Mod de preparare

Se freaca untul spuma si se incorporeaza pe rand zaharul pudra si zaharul vanilat, galbenusurile si scortisoara, apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt, si la urma de tot alunele macinate. - Se toarna compozitia intr-un cornet si se formeaza direct pe tava tapetata cu hartie pentru copt batoane lungi de circa 4 cm. - Se coc 10 minute in cuptorul incins la 180°C, se lasa sa se raceasca si se inmoaie capetele intr-o glazura de ciocolata. Pentru glazura: se inmoaie 100 g ciocolata in 30 g apa fierbinte, se adauga 100 g zahar pudra si se lasa pe foc pana cand se leaga. Se da deoparte si se incorporeaza 200 g unt frecat spuma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise