autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Batoane cu ciocolata si alune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 60 bucati): 225 g unt moale, , 100 g zahar pudra, , 1 zahar vanilat, , 3 galbenusuri, , 2 varfuri de cutit scortisoara, , 200 g faina, , 40 g cacao, , 1 lingurita praf de copt, , 125 g alune macinate, , glazura de ciocolata.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

6 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul spuma si se incorporeaza pe rand zaharul pudra si zaharul vanilat, galbenusurile si scortisoara, apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt, si la urma de tot alunele macinate. - Se toarna compozitia intr-un cornet si se formeaza direct pe tava tapetata cu hartie pentru copt batoane lungi de circa 4 cm. - Se coc 10 minute in cuptorul incins la 180°C, se lasa sa se raceasca si se inmoaie capetele intr-o glazura de ciocolata. Pentru glazura: se inmoaie 100 g ciocolata in 30 g apa fierbinte, se adauga 100 g zahar pudra si se lasa pe foc pana cand se leaga. Se da deoparte si se incorporeaza 200 g unt frecat spuma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolatina

Ciocolatina

Se topeste ciocolata untul si laptele la ben marie pina este o crema fina se adauga restul componentelor

7 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

"Sahlab"

Se dizolva faina de sahlab in cateva linguri de lapte si se adauga la restul de lapte cand incepe

4 voturi    4 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 60 bucati): 225 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 2 varfuri de cutit scortisoara
  • 200 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 g alune macinate
  • glazura de ciocolata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Dulceata de zmeura