autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Batoane cu ciocolata si alune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 60 bucati): 225 g unt moale, , 100 g zahar pudra, , 1 zahar vanilat, , 3 galbenusuri, , 2 varfuri de cutit scortisoara, , 200 g faina, , 40 g cacao, , 1 lingurita praf de copt, , 125 g alune macinate, , glazura de ciocolata.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

6 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul spuma si se incorporeaza pe rand zaharul pudra si zaharul vanilat, galbenusurile si scortisoara, apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt, si la urma de tot alunele macinate. - Se toarna compozitia intr-un cornet si se formeaza direct pe tava tapetata cu hartie pentru copt batoane lungi de circa 4 cm. - Se coc 10 minute in cuptorul incins la 180°C, se lasa sa se raceasca si se inmoaie capetele intr-o glazura de ciocolata. Pentru glazura: se inmoaie 100 g ciocolata in 30 g apa fierbinte, se adauga 100 g zahar pudra si se lasa pe foc pana cand se leaga. Se da deoparte si se incorporeaza 200 g unt frecat spuma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Jello

Jello

Se prepara jello dupa indicatiile de pe cutie. Se pun fructe intr-un bol si peste se pune jello apoi

4 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

1. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut. Restul de lapte il incalzim impreuna cu zaharul, atat

812 voturi    58 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 60 bucati): 225 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 2 varfuri de cutit scortisoara
  • 200 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 g alune macinate
  • glazura de ciocolata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta cu crema de lamaie si bezea