Batoane cu ciocolata si alune

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 60 bucati): 225 g unt moale,
  • 100 g zahar pudra,
  • 1 zahar vanilat,
  • 3 galbenusuri,
  • 2 varfuri de cutit scortisoara,
  • 200 g faina,
  • 40 g cacao,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 125 g alune macinate,
  • glazura de ciocolata.

Mod de preparare

Se freaca untul spuma si se incorporeaza pe rand zaharul pudra si zaharul vanilat, galbenusurile si scortisoara, apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt, si la urma de tot alunele macinate. - Se toarna compozitia intr-un cornet si se formeaza direct pe tava tapetata cu hartie pentru copt batoane lungi de circa 4 cm. - Se coc 10 minute in cuptorul incins la 180°C, se lasa sa se raceasca si se inmoaie capetele intr-o glazura de ciocolata. Pentru glazura: se inmoaie 100 g ciocolata in 30 g apa fierbinte, se adauga 100 g zahar pudra si se lasa pe foc pana cand se leaga. Se da deoparte si se incorporeaza 200 g unt frecat spuma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc