autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Batoane cu ciocolata si alune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 60 bucati): 225 g unt moale, , 100 g zahar pudra, , 1 zahar vanilat, , 3 galbenusuri, , 2 varfuri de cutit scortisoara, , 200 g faina, , 40 g cacao, , 1 lingurita praf de copt, , 125 g alune macinate, , glazura de ciocolata.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

6 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul spuma si se incorporeaza pe rand zaharul pudra si zaharul vanilat, galbenusurile si scortisoara, apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt, si la urma de tot alunele macinate. - Se toarna compozitia intr-un cornet si se formeaza direct pe tava tapetata cu hartie pentru copt batoane lungi de circa 4 cm. - Se coc 10 minute in cuptorul incins la 180°C, se lasa sa se raceasca si se inmoaie capetele intr-o glazura de ciocolata. Pentru glazura: se inmoaie 100 g ciocolata in 30 g apa fierbinte, se adauga 100 g zahar pudra si se lasa pe foc pana cand se leaga. Se da deoparte si se incorporeaza 200 g unt frecat spuma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Se amesteca praful de budinca cu faina, cacaoa, praful de copt si se lasa deoparte. Amesteci margarina

3 voturi    7 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de capsuni. Nu am folosit conservanti, pentru ca

5 voturi    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 60 bucati): 225 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 2 varfuri de cutit scortisoara
  • 200 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 g alune macinate
  • glazura de ciocolata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Cake pops