autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Batoane cu ciocolata si alune

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 60 bucati): 225 g unt moale, , 100 g zahar pudra, , 1 zahar vanilat, , 3 galbenusuri, , 2 varfuri de cutit scortisoara, , 200 g faina, , 40 g cacao, , 1 lingurita praf de copt, , 125 g alune macinate, , glazura de ciocolata.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

6 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul spuma si se incorporeaza pe rand zaharul pudra si zaharul vanilat, galbenusurile si scortisoara, apoi faina amestecata cu cacao si praf de copt, si la urma de tot alunele macinate. - Se toarna compozitia intr-un cornet si se formeaza direct pe tava tapetata cu hartie pentru copt batoane lungi de circa 4 cm. - Se coc 10 minute in cuptorul incins la 180°C, se lasa sa se raceasca si se inmoaie capetele intr-o glazura de ciocolata. Pentru glazura: se inmoaie 100 g ciocolata in 30 g apa fierbinte, se adauga 100 g zahar pudra si se lasa pe foc pana cand se leaga. Se da deoparte si se incorporeaza 200 g unt frecat spuma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Turte

Turte "Scutecele Domnului"

Foile se coc pe o tava direct pe foc, pe o parte si pe alta. Se fac teancuri dupa care se prepara

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gold Donuts

Gold Donuts

Intr-o canita se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut pana se dizolva. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 60 bucati): 225 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 3 galbenusuri
  • 2 varfuri de cutit scortisoara
  • 200 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 g alune macinate
  • glazura de ciocolata.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu portocale