autor:

Dya_Dy

» » Aluaturi si Foietaje

Batoane cu mac

Autor: Dya_Dy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dya_Dy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2016

Ingrediente
Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:, 500 gr faina, un cub de drojdie, sare dupa gust, 250 ml lapte caldut, 50 gr zahar, 80 ml ulei, Pentru umplut ne sunt necesare:, 200 gr rahat sau/si, crema de cacao: 4 linguri cu cacao, zahar dupa gust, 2 albusuri, Pentru uns:, galbenus de ou, Optional: mac

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios.

Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Se imparte apoi in 8 bucati egale din care se intinde cate o foaie subtire.

Fiecare foaie se umple cu bucati de rahat sau crema (obtinuta din amestecarea albusurilor cu cacao si zahar).

Se ruleaza si se unge cu galbenus de ou.

Se presara mac si se asaza intr-o tava de cuptor.

Se coc la 160 de grade pana se rumenesc frumos.

Rebeca s-a bucuratde ele la gradinita!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Batoane cu mac si susan

Batoane cu mac si susan

Numai bune pentru pachetelul de scoala, munca sau o plimbare mai lunga! Cand am gustat din aceste

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri pentru copii
Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide

Melcisori cu nuca si ghimbir sau stafide

Intr-un castron mic punem drojdia, o lingura de zahar, o lingura de faina si o dizolvam intr-un pic

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
  • 500 gr faina
  • un cub de drojdie
  • sare dupa gust
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 gr zahar
  • 80 ml ulei
  • Pentru umplut ne sunt necesare:
  • 200 gr rahat sau/si
  • crema de cacao: 4 linguri cu cacao
  • zahar dupa gust
  • 2 albusuri
  • Pentru uns:
  • galbenus de ou
  • Optional: mac

Raporteaza reteta

Retete
de Dya_Dy
Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Supa cu dovlecei

Supa cu dovlecei

Carnea de pui se fierbe într-o oală cu 4 litri de apă, timp de 20-30 de minute, adunând

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ghiveci de legume cu carne la slow cooker

Ghiveci de legume cu carne la slow cooker

Tăiem carnea în cuburi potrivit de mici, o stropim cu puţin ulei (două linguri), o aşezăm

3 voturi    0 comentarii
5h
Slow Cooking
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Mini scones cu stafide