autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Batoane cu rom

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 75 de bucati):, Pentru aluat - 120 g zahar pudra,, 200 g faina, , 125 g unt moale, , 1 varf de cutit sare, , 30 g cacao, , 2 linguri apa., In plus - 3 oua, , 240 g zahar, , 100 ml rom, , 125 g migdale macinate.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat sfaramicios din ingredientele pentru aluat, se presara intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, dupa care se apasa bine pe fundul tavii si se coace 18 minute in cuptorul incins la 180°C. - Ouale, zaharul si romul se bat spuma si apoi se incorporeaza migdalele. Se scoate aluatul din cuptor si peste el se intinde compozitia cu oua, migdale si rom. Se mai coace 15 minute, se scoate si se taie - fierbinte - batoane (7x2 cm) cu un cutit uns cu putin ulei. Acestea se pot presara - eventual - cu cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu pişcoturi, vişine şi frişcă

Tort cu pişcoturi, vişine şi frişcă

Se pune gelatina la înmuiat timp de 15-20 de minute conform indicaţiilor de pe plic. Se separă

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cuib de viespe

Cuib de viespe

Crema: Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si dupa se pune pe foaie. Aluatul

5 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 75 de bucati):
  • Pentru aluat - 120 g zahar pudra,
  • 200 g faina
  • 125 g unt moale
  • 1 varf de cutit sare
  • 30 g cacao
  • 2 linguri apa.
  • In plus - 3 oua
  • 240 g zahar
  • 100 ml rom
  • 125 g migdale macinate.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulouri pufoase cu visine si lamaie