Incepem si maruntim fructele, le indepartam samburii, daca este cazul, apoi intr-un bol incapator le amestecam cu fulgii de porumb.
Separat, punem intr-o craticioara, mierea, zaharul si untul si le punem la foc mic sa fiarba, cam 15’ pana se ingroasa apoi luam cratita de pe foc. Adaugam laptele condensate(sau ciocolata alba) si amestecam bine pana se omogenizeaza. Aceasta pasta consistent dar care curge, o golim peste fulgi si fructe si amestecam foarte bine totul.
Tapetam o tava cu hartie de copt si golim amestecul. Cu lingura sau cu o paleta, intindem uniform si apasam bine. Punem tava la rece pentru cel putin 1h, dupa care portionam si servim minunatele batoane de cereale !
Si pentru ca eu ma pregate-am de vacanta, atunci cand le-am facut, mi-a venit ideia de a le inpacheta in hartie pergament pe fiecare in parte. Si au fost minunate pe drum…
Ps: asa inpachetate, se pot pune in ghiozdanel pentru copilasi la scola…
Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii