autor:

Lia Maria

» » Dulciuri diverse

Batoane de cereale cu fructe deshidratate

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2011

Ingrediente
200g fulgi de porumb, 6 linguri zahar brun, 100g lapte condensate, 4 linguri miere de albine, 100g unt, 100g smochine, 100g curmale

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

22 voturi

Mod de preparare

Incepem si maruntim fructele, le indepartam samburii, daca este cazul, apoi intr-un bol incapator le amestecam cu fulgii de porumb.
Separat, punem intr-o craticioara, mierea, zaharul si untul si le punem la foc mic sa fiarba, cam 15’ pana se ingroasa apoi luam cratita de pe foc. Adaugam laptele condensate(sau ciocolata alba) si amestecam bine pana se omogenizeaza. Aceasta pasta consistent dar care curge, o golim peste fulgi si fructe si amestecam foarte bine totul.
Tapetam o tava cu hartie de copt si golim amestecul. Cu lingura sau cu o paleta, intindem uniform si apasam bine. Punem tava la rece pentru cel putin 1h, dupa care portionam si servim minunatele batoane de cereale !
Si pentru ca eu ma pregate-am de vacanta, atunci cand le-am facut, mi-a venit ideia de a le inpacheta in hartie pergament pe fiecare in parte. Si au fost minunate pe drum…
Ps: asa inpachetate, se pot pune in ghiozdanel pentru copilasi la scola…

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de cereale cu fructe deshidratate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Învârtită cu dovleac

Învârtită cu dovleac

Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste , pregatim aluatul. Se

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in miniforme

Crema de zahar ars in miniforme

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu

6 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 28 comentarii
  • Fara foto

  • Iuliana_Harlav

    Iuliana_Harlav (Maestru bucatar) , 09 august 2014

    O sa încerc sa fac.. Cred ca este f. buna. Mulțumesc.

  • Fara foto

    Olesea Isenschmid , 09 august 2014

    Hm interesant, probabil pot Sa fad si cu nuci sau pistace...

  • Fara foto

    Cristina Iaszenszky , 08 august 2014

    Mierea poate fi incalzita si se subtiaza. Este suficient.

    • Fara foto

      Cojocea Rusu Violeta , 05 aprilie 2014

      se IMPACHETEAZA!

    • Fara foto

      Burlacu Ileana Maria , 26 martie 2014

      Poate ca mierea nu-si mai pastreaza calitatile atunci cind este fiarta,dar cred ca este mult mai putin ,,toxica,, decit toate E-urile prezente in dulciurile din magazine.

    • Elena_Duca

      Elena_Duca (Chef de cuisine) , 26 martie 2014

      mierea nu trebuie infierbantata!

    • Fara foto

      Nicu Mirela , 25 februarie 2014

      Hm interesant, probabil pot Sa fad si cu nuci sau pistace...

    • Fara foto

      Nicola Ileana , 24 februarie 2014

      poate ca multa lume nu stie ca mierea NU trebuie fiarta deoarece devine TOXICA pt organism

    • Fara foto

      Mihaela Valentina Cosovei , 24 februarie 2014

      pot face reteta si fara sa fierba mierea?

    • Fara foto

      Doina Onutu , 18 ianuarie 2014

      Hm interesant, probabil pot Sa fad si cu nuci sau pistace...

    • Cris

      Cris (Chef de cuisine) , 01 martie 2013

      Foarte faina ideea! Am salvat reteta!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

      Yummy, ce bine arata! Felicitari!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2011

      Multumesc Simona ! pupici

    • Sim0na

      Sim0na (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2011

      Delicioase! Pup

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 iulie 2011

      Adelina, multumesc !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 iulie 2011

      Danutza, multumesc draga mea si spor la preparat !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 iulie 2011

      Sidy, draga iti multumesc pentru cuvintele frumoase, ma bucur mult cand reactiile voastre sant pozitive, asta ma incurajasa si-mi dovedesc ca preparatele mele culinare sant apreciate... Ps:multumesc pt atentionare...am remediat. Pupici.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 iulie 2011

      Mihaela draga mea, multumesc !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 iulie 2011

      Mihai, multumesc mult pentru apreciere...nu stiu daca arata mai bine sau nu, decat cele din comert, dar cu siguranta sant mai gustoase si ce e mai important SANATOSE !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 iulie 2011

      Asa este , Teo are dreptate !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 iulie 2011

      Maria , astept impresiile dupa testarea retetei ? Bafta si mult spor !

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 22 iulie 2011

      Artă, draga mea!

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 22 iulie 2011

      Minunate! Am salvat reteta! Felicitări Lia!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 22 iulie 2011

      Lia la talentul ce il ai sa faci bunatati...iar ai reusit sa ne surprinzi cu batoanele astea minunate.... Bravo tie ! Excelent arata...grozav ce-mi plac ! Incearca sa stergi prepararea ce a aparut si la ingrediente.... Te tzuc !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

      Delicioase si sanatoase!*****Arata super...

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

      Arata mai bine facute in casa decat cele din comert. Felicitari am salvat reteta!*****

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

      In primul rand fff sanatos!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 21 iulie 2011

      Cat de interesant! Sunt vrajita de simplitatea acestei retete! SI de aspect! Si, cu siguranta voi fi vrajita si de gust! Am pus-o deja pe lista de asteptare :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

22 voturi

Ingrediente

  • 200g fulgi de porumb
  • 6 linguri zahar brun
  • 100g lapte condensate
  • 4 linguri miere de albine
  • 100g unt
  • 100g smochine
  • 100g curmale

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Iuliana_Harlav (Maestru bucatar)

O sa încerc sa fac.. Cred ca este f. buna. Mulțumesc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose pufoase cu nuca,ciocolata si frisca si chec pufos