autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Batoane de smochine cu crusta de susan

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1/2 cana migdale naturale (cu pielita), 1 lingura seminte de susan, 1 cana faina, 1/3 cana zahar pudra, 1/2 lingurita sare, 1/3 cana ulei de susan, Închis, 1 1/2 lingurita coaja rasa de portocala, 1 cana smochine uscate, taiate bucati, mari, 2 morcovi, taiati felii foarte subtiri, 3/4 cana suc de portocale, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 3/4 lingurita cardamom macinat, 1 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul in prealabil la 180°C. Se
coc migdalele si semintele de susan 5-7 minute sau
pâna când migdalele sunt aromate si susanul este
aunu.
Se pun migdalele si semlntele de susan intr-un
robot de bucatarie. Se adauga faina, zaharul pudra si
sarea; se macina pâna devin pudra. Se adauga uleiul
de susan si coaja de portocala si se amesteca pâna
se uniformizeaza.
Se preseaza amestecul pentru crusta intr-o tava
de copt patrata cu latura de 23 cm. Se inteapa
aluatul peste tot cu dintii de la furculita si se coace
20 de minute. Se raceste pe un gratar.
Cât se coace crusta, intr-un castron se amesteca
smochinele, morcovii, sucul de portocale, sucul de
lamâie si cardamomul; se pun la fiert la foc potrivit.
Când dau in clocot, se face focul mic, se acopera si
se fierb 20 de minute sau pana când smochinele si
morcovil sunt moi si lichidul a fost absorbit aproape
tOl. Se racesc la temperatura camerei.
Se pune amestecul de smochine si morcovi
Într-un robot de bucatarie. Se adauga vanilia si se
amesteca pâna se obtine un piure nu foarte fin.
Amestecul obtinut se Întinde peste crusta si se
coace 20 de minute. Se raceste in tava pe un gratar
Înainte de a fi taiat În 32 de bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de smochine cu crusta de susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac (1kg)

Cozonac (1kg)

La inceput se face o maia din drojdie, o lingurită de zahar, 100 ml apă caldă si putină făină.

8 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat de clatite

Aluat de clatite

Se bat ouale spuma,se aduga sifon(apa minerala),si faina treptat pina se obtine un aluat de consistenta

50 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cana migdale naturale (cu pielita)
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 cana faina
  • 1/3 cana zahar pudra
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/3 cana ulei de susan
  • Închis
  • 1 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
  • 1 cana smochine uscate
  • taiate bucati
  • mari
  • 2 morcovi
  • taiati felii foarte subtiri
  • 3/4 cana suc de portocale
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 3/4 lingurita cardamom macinat
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
placinta cu branza si ciuperci