autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Batoane de smochine cu crusta de susan

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1/2 cana migdale naturale (cu pielita), 1 lingura seminte de susan, 1 cana faina, 1/3 cana zahar pudra, 1/2 lingurita sare, 1/3 cana ulei de susan, Închis, 1 1/2 lingurita coaja rasa de portocala, 1 cana smochine uscate, taiate bucati, mari, 2 morcovi, taiati felii foarte subtiri, 3/4 cana suc de portocale, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 3/4 lingurita cardamom macinat, 1 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul in prealabil la 180°C. Se
coc migdalele si semintele de susan 5-7 minute sau
pâna când migdalele sunt aromate si susanul este
aunu.
Se pun migdalele si semlntele de susan intr-un
robot de bucatarie. Se adauga faina, zaharul pudra si
sarea; se macina pâna devin pudra. Se adauga uleiul
de susan si coaja de portocala si se amesteca pâna
se uniformizeaza.
Se preseaza amestecul pentru crusta intr-o tava
de copt patrata cu latura de 23 cm. Se inteapa
aluatul peste tot cu dintii de la furculita si se coace
20 de minute. Se raceste pe un gratar.
Cât se coace crusta, intr-un castron se amesteca
smochinele, morcovii, sucul de portocale, sucul de
lamâie si cardamomul; se pun la fiert la foc potrivit.
Când dau in clocot, se face focul mic, se acopera si
se fierb 20 de minute sau pana când smochinele si
morcovil sunt moi si lichidul a fost absorbit aproape
tOl. Se racesc la temperatura camerei.
Se pune amestecul de smochine si morcovi
Într-un robot de bucatarie. Se adauga vanilia si se
amesteca pâna se obtine un piure nu foarte fin.
Amestecul obtinut se Întinde peste crusta si se
coace 20 de minute. Se raceste in tava pe un gratar
Înainte de a fi taiat În 32 de bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de smochine cu crusta de susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine alba  de casa(hala)

Paine alba de casa(hala)

Din drojdie cu 1/4 pahar de apa si 2linguri de zahar se face o maia si se lasa 5 minute sa creasca. Intr-un

22 voturi    17 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Crutoane de paine

Crutoane de paine

Pentru ca a mai ramas cam jumatate de paine mai veche, am zis sa nu o arunc, ci sa o folosesc asa

1 vot    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cana migdale naturale (cu pielita)
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 cana faina
  • 1/3 cana zahar pudra
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/3 cana ulei de susan
  • Închis
  • 1 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
  • 1 cana smochine uscate
  • taiate bucati
  • mari
  • 2 morcovi
  • taiati felii foarte subtiri
  • 3/4 cana suc de portocale
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 3/4 lingurita cardamom macinat
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti