Batoane de smochine cu crusta de susan

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 cana migdale naturale (cu pielita)
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 cana faina
  • 1/3 cana zahar pudra
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/3 cana ulei de susan, Închis
  • 1 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
  • 1 cana smochine uscate, taiate bucati
  • mari
  • 2 morcovi, taiati felii foarte subtiri
  • 3/4 cana suc de portocale
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 3/4 lingurita cardamom macinat
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul in prealabil la 180°C. Se

coc migdalele si semintele de susan 5-7 minute sau

pâna când migdalele sunt aromate si susanul este

aunu.

Se pun migdalele si semlntele de susan intr-un

robot de bucatarie. Se adauga faina, zaharul pudra si

sarea; se macina pâna devin pudra. Se adauga uleiul

de susan si coaja de portocala si se amesteca pâna

se uniformizeaza.

Se preseaza amestecul pentru crusta intr-o tava

de copt patrata cu latura de 23 cm. Se inteapa

aluatul peste tot cu dintii de la furculita si se coace

20 de minute. Se raceste pe un gratar.

Cât se coace crusta, intr-un castron se amesteca

smochinele, morcovii, sucul de portocale, sucul de

lamâie si cardamomul; se pun la fiert la foc potrivit.

Când dau in clocot, se face focul mic, se acopera si

se fierb 20 de minute sau pana când smochinele si

morcovil sunt moi si lichidul a fost absorbit aproape

tOl. Se racesc la temperatura camerei.

Se pune amestecul de smochine si morcovi

Într-un robot de bucatarie. Se adauga vanilia si se

amesteca pâna se obtine un piure nu foarte fin.

Amestecul obtinut se Întinde peste crusta si se

coace 20 de minute. Se raceste in tava pe un gratar

Înainte de a fi taiat În 32 de bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise