autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Batoane de smochine cu crusta de susan

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 cana migdale naturale (cu pielita), 1 lingura seminte de susan, 1 cana faina, 1/3 cana zahar pudra, 1/2 lingurita sare, 1/3 cana ulei de susan, Închis, 1 1/2 lingurita coaja rasa de portocala, 1 cana smochine uscate, taiate bucati, mari, 2 morcovi, taiati felii foarte subtiri, 3/4 cana suc de portocale, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 3/4 lingurita cardamom macinat, 1 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul in prealabil la 180°C. Se
coc migdalele si semintele de susan 5-7 minute sau
pâna când migdalele sunt aromate si susanul este
aunu.
Se pun migdalele si semlntele de susan intr-un
robot de bucatarie. Se adauga faina, zaharul pudra si
sarea; se macina pâna devin pudra. Se adauga uleiul
de susan si coaja de portocala si se amesteca pâna
se uniformizeaza.
Se preseaza amestecul pentru crusta intr-o tava
de copt patrata cu latura de 23 cm. Se inteapa
aluatul peste tot cu dintii de la furculita si se coace
20 de minute. Se raceste pe un gratar.
Cât se coace crusta, intr-un castron se amesteca
smochinele, morcovii, sucul de portocale, sucul de
lamâie si cardamomul; se pun la fiert la foc potrivit.
Când dau in clocot, se face focul mic, se acopera si
se fierb 20 de minute sau pana când smochinele si
morcovil sunt moi si lichidul a fost absorbit aproape
tOl. Se racesc la temperatura camerei.
Se pune amestecul de smochine si morcovi
Într-un robot de bucatarie. Se adauga vanilia si se
amesteca pâna se obtine un piure nu foarte fin.
Amestecul obtinut se Întinde peste crusta si se
coace 20 de minute. Se raceste in tava pe un gratar
Înainte de a fi taiat În 32 de bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de smochine cu crusta de susan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Blatul: se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema albicioasa. Albusurile

12 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Budincă de griş cu dulceaţă de vişine

Budincă de griş cu dulceaţă de vişine

1. Se fierbe laptele împreună cu grişul, zahărul, batonul de scorţişoară, laptele condensat,

8 voturi    9 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cana migdale naturale (cu pielita)
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 cana faina
  • 1/3 cana zahar pudra
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/3 cana ulei de susan
  • Închis
  • 1 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
  • 1 cana smochine uscate
  • taiate bucati
  • mari
  • 2 morcovi
  • taiati felii foarte subtiri
  • 3/4 cana suc de portocale
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 3/4 lingurita cardamom macinat
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu banane si crema nugat