autor:

Laura-Cristina Chelciov

» » Dulciuri diverse

Bautura cu lapte si ovaz

Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2013

Ingrediente
Ingrediente pt 1 pahar de 200ml:, -2 lingurite de ovaz macinat, -1 lingurita zahar sau mai mult, cum doriti, -200ml lapte, -scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

In zilele cand ma grabesc, dimineata, pregatesc, aceasta bautura sanatoasa si gustoasa, cu ovaz macinat, lapte, scortisoara si zahar ( putin zahar Very Happy ).

Eu ovazul acesta il gasesc la magazinele alimentare chinezesti, dar sunt sigura ca se gaseste si la magazinele sud-americanilor, pt ca e un produs importat din Columbia ( pt fetele din Genova, care sunt interesate, in general, am scris).



Se pregatesc produsele, ca sa va fie mai usor, de pregatit, dupa aceea.

Lapte se masoara, iar jumatate din cantitate se pun intr-o craticioara, la foc, iar cealalta jumatate se pune deoparte. Pana laptele incepe sa clocoteasca, se pun intr-un bol 2 linguri de ovaz macinat, 1 lingurita zahar, scortisoara, dupa plac si putin lapte. Se amesteca bine.

Cand laptele incepe sa clocoteasca, se pune, peste, compozitia de mai sus, amestecand continuu, pt 3-5 minute, pana laptele devine ca o pasta.

Pasta rezultata, se amesteca cu restul de lapte, ramas. Daca doriti un produs rece, se lasa la racit, pasta. Dupa se amesteca cu lapte rece.

In momentul servirii se mai poate pune scortisoara.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bautura cu lapte si ovaz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Trigoane cu gutui si smochine

Trigoane cu gutui si smochine

Curatam de coaja gutuile si smochinele apoi le taiem cubulete. Intr-un vas punem zaharul la caramelizat

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa,cu aroma de portocala

Ciocolata de casa,cu aroma de portocala

Intr-o cratita se pune untul,zaharul,apa si zeama de lamiie.Se pune(cratita) pe aburi,mestecind tot

119 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Laura-Cristina Chelciov

    Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2013

    Si sanatos!!!!! :)

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2013

    Bun!!

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pt 1 pahar de 200ml:
  • -2 lingurite de ovaz macinat
  • -1 lingurita zahar sau mai mult
  • cum doriti
  • -200ml lapte
  • -scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Laura-Cristina Chelciov
Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Desert chinezesc : Orez cu miere si migdale

Orezul se spala si se lasa in apa rece pt 2 h. Dupa cele 2h, orezul se pune la fiert in apa rece

4 voturi    1 comentariu
25 min
Retete de post
Tarta cu smochine

Tarta cu smochine

Intr-un bol se pun faina, praf de copt, sare, zahar, ou, unt si vanilina si se framanta bina. Aluatul,

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Prajituri
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Prima data trebuie spalati si curatati pestii. Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Laura-Cristina Chelciov (Chef de cuisine)

Si sanatos!!!!! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Briose "Om de zapada"