Bautura de portocale si lamai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 10-12 portocale mici
  • 4 lămâi mari
  • 6 l apă

Mod de preparare

Lămâile se rad de coaja galbenă,iar pieliţa albă se curăţă. Portocalele se curătă de coajă şi se adună toate pieliţele. Se taie portocalele cubuleţe mici care se pun într-o oală mare, peste ele se adaugă miezul lămâilor tăiat mărunt, se zdrobesc şi se adaugă deasupra zahărul.Se acoperă oala şi se lasă la macerat 2 zile.

După 2 zile se fierb 6l de apă şi clocotind, se toarnă peste compoziia din oală. Se acoperă şi se lasă aşa 12 ore.

Se strecoară prin tifon, se toarnă în sticle şi se păstrează la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise