Bautura de portocale si lamai

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 10-12 portocale mici
  • 4 lămâi mari
  • 6 l apă

Mod de preparare

Lămâile se rad de coaja galbenă,iar pieliţa albă se curăţă. Portocalele se curătă de coajă şi se adună toate pieliţele. Se taie portocalele cubuleţe mici care se pun într-o oală mare, peste ele se adaugă miezul lămâilor tăiat mărunt, se zdrobesc şi se adaugă deasupra zahărul.Se acoperă oala şi se lasă la macerat 2 zile.

După 2 zile se fierb 6l de apă şi clocotind, se toarnă peste compoziia din oală. Se acoperă şi se lasă aşa 12 ore.

Se strecoară prin tifon, se toarnă în sticle şi se păstrează la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise