Laptele se pune la fiert impreuna cu pastaia de vanilie,taiatpe jumatate;Cand au fiert se da deoparte si se lasa la racit;
Ouale se bat cu zaharul pana devin o crema spumoasa,iar cand laptele s-a racit se adauga peste compozoitia de oua amestecand pana la omogenizare,se pun pe foc pana devine o crema omogena,dar nu trebuie sa fiarba;
Se da deoparte,se adauga gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,o adaugam in crema ,omogenizam,,iar crema o lasam sa se raceasca bine;
Frisca o batem cu mixerul cam la 70%(deci nu foarte dura),o incorporam in crema racita,omogenizam si impartim crema in 2 parti egale;
Ciocolata amara o topim la microunde sau in baie de aburi,o adaugam in una din cele 2 compozitii,si incepem sa asamblam bavarese;
Eu am folosit pahare,de sticla,am adaugat un strat de crema de ciocolata in pahar,l-am introdus in frigider cam 4 minute,am adaugat un alt strat de crema alba ,am introdus in frigider si,asa am procedat pana la terminarea cremelor;
La sfarsit am decorat cu bucatui de ciocolata,menta si-am servit!
OBS:Se poate realiza intr-o forma unica,unsa cu ulei de migdale sau de floarea soarelui,se tine cam 4 ore in frigider ,dupa care se poate servii decorata dupa placerea si gusturile fiecaruia;
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii