autor:

vera

» » Spume si creme dulci

Bavarese cu 2 creme

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2010

Ingrediente
300ml frisca lichida, 4 galbenusuri, 200g zahar, 250ml lapte, 1 pastaie de vanilie, 6g gelatina, 50g ciocolata amara

Dificultate: Redusa Timp: 4h

6 voturi

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert impreuna cu pastaia de vanilie,taiatpe jumatate;Cand au fiert se da deoparte si se lasa la racit;
Ouale se bat cu zaharul pana devin o crema spumoasa,iar cand laptele s-a racit se adauga peste compozoitia de oua amestecand pana la omogenizare,se pun pe foc pana devine o crema omogena,dar nu trebuie sa fiarba;
Se da deoparte,se adauga gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,o adaugam in crema ,omogenizam,,iar crema o lasam sa se raceasca bine;
Frisca o batem cu mixerul cam la 70%(deci nu foarte dura),o incorporam in crema racita,omogenizam si impartim crema in 2 parti egale;
Ciocolata amara o topim la microunde sau in baie de aburi,o adaugam in una din cele 2 compozitii,si incepem sa asamblam bavarese;
Eu am folosit pahare,de sticla,am adaugat un strat de crema de ciocolata in pahar,l-am introdus in frigider cam 4 minute,am adaugat un alt strat de crema alba ,am introdus in frigider si,asa am procedat pana la terminarea cremelor;
La sfarsit am decorat cu bucatui de ciocolata,menta si-am servit!
OBS:Se poate realiza intr-o forma unica,unsa cu ulei de migdale sau de floarea soarelui,se tine cam 4 ore in frigider ,dupa care se poate servii decorata dupa placerea si gusturile fiecaruia;
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavarese cu 2 creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Bavarese cu crema de capsuni

Bavarese cu crema de capsuni

Blatul: -mixam albusurile cu zaharul fin pana devin o compozitie matasoasa si dura; -separat mixam

2 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Torturi
Inghetata cu mascarpone, vin si sirop cu stafide

Inghetata cu mascarpone, vin si sirop cu stafide

1. Pentru a face siropul, toarna vinul peste stafide si lasa-le la inmuiat timp de 2 ore.Pune zaharul

18 voturi    11 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Cred ca sunt o bunatate.

  • paviasi

    paviasi (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    o idee f. frumoasa,un rezultat excelent

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Foarte bune!

    • Fara foto

      vera , 24 mai 2010

      Multumesc!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Vera draga,nu mai am comentarii,arata traznet salivez de nu se poate......Felicitari,ai votul meu.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Delicioasa !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Foarte bune!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Foarte fina si aspectuoasa!*****

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Chiar asa - mai ai? bune tre sa mai fie!!!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Ce bine arata!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Waw ce bune trebuie sa fie !!! Mai ai ?

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      O bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Trebuie sa fie un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Capsuni cu crema patisera