autor:

vera

» » Spume si creme dulci

Bavarese cu 2 creme

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2010

Ingrediente
300ml frisca lichida, 4 galbenusuri, 200g zahar, 250ml lapte, 1 pastaie de vanilie, 6g gelatina, 50g ciocolata amara

Dificultate: Redusa Timp: 4h

6 voturi

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert impreuna cu pastaia de vanilie,taiatpe jumatate;Cand au fiert se da deoparte si se lasa la racit;
Ouale se bat cu zaharul pana devin o crema spumoasa,iar cand laptele s-a racit se adauga peste compozoitia de oua amestecand pana la omogenizare,se pun pe foc pana devine o crema omogena,dar nu trebuie sa fiarba;
Se da deoparte,se adauga gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,o adaugam in crema ,omogenizam,,iar crema o lasam sa se raceasca bine;
Frisca o batem cu mixerul cam la 70%(deci nu foarte dura),o incorporam in crema racita,omogenizam si impartim crema in 2 parti egale;
Ciocolata amara o topim la microunde sau in baie de aburi,o adaugam in una din cele 2 compozitii,si incepem sa asamblam bavarese;
Eu am folosit pahare,de sticla,am adaugat un strat de crema de ciocolata in pahar,l-am introdus in frigider cam 4 minute,am adaugat un alt strat de crema alba ,am introdus in frigider si,asa am procedat pana la terminarea cremelor;
La sfarsit am decorat cu bucatui de ciocolata,menta si-am servit!
OBS:Se poate realiza intr-o forma unica,unsa cu ulei de migdale sau de floarea soarelui,se tine cam 4 ore in frigider ,dupa care se poate servii decorata dupa placerea si gusturile fiecaruia;
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavarese cu 2 creme" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Bavarese cu crema de capsuni

Bavarese cu crema de capsuni

Blatul: -mixam albusurile cu zaharul fin pana devin o compozitie matasoasa si dura; -separat mixam

2 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Torturi
Inghetata de lavanda

Inghetata de lavanda

Intr-un vas cu 1 l de apa rece, se pun florile de lavanda, se fierb 10 min, apoi se da vasul deoparte,

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Cred ca sunt o bunatate.

  • paviasi

    paviasi (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    o idee f. frumoasa,un rezultat excelent

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Foarte bune!

    • Fara foto

      vera , 24 mai 2010

      Multumesc!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Vera draga,nu mai am comentarii,arata traznet salivez de nu se poate......Felicitari,ai votul meu.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Delicioasa !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Foarte bune!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Foarte fina si aspectuoasa!*****

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Chiar asa - mai ai? bune tre sa mai fie!!!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Ce bine arata!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Waw ce bune trebuie sa fie !!! Mai ai ?

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      O bunatate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Trebuie sa fie un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

4h

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

47 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Cred ca sunt o bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Serbet din smochine Serbet din smochine

Smochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Spalam fructele si le scurgem bine de apa. Le punem intr-o cratita incapatoare impreuna cu zaharul. Lasam fructele cateva ore pana

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceata din merisoare padurete