Bavareza de capsuni si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Bavareza de capsuni si ciocolata

Ingrediente

  • 200g capsuni bine coapte
  • 4 linguri de zahar
  • 3 foi de gelatina
  • 180ml smantana dulce
  • 150g fulgi de ciocolata (ori granule)

Mod de preparare

Spala capsunile si curata-le de codite.Taie-le jn bucati si pune-le intr-o oala.Adauga zaharul si fierbele in 5 minutepe foc mic.Paseaza-le cu mixerul sau in blendersi aduga gelatina inmuiata si stoarsa.

Lasa compozitia sa se racoreasca si intre timp pune smantana intr-un castron foarte rece si bate-o cu telul sau cu mixerul pana cand obtii o frisca,apoi incorporeaz-o usor in crema de capsuni.

Imbraca interiorul unei forme de chec,cu folie alimentara si torna in el,compozitia pana la marginea de sus.Pune forma in fridgider pentru 2 ore apoi rastoarn-o pe un platou.Acopera bavareza cu fulgi de ciocolata.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi