autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Bavaria cu sos de caramel

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 18 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 18 mai 2009

Ingrediente
Compozitia ptr 12 tavite de 120 ml ., ptr bavaria, 2 pahare+2 linguri de lapte 3%(500ml, , , , , , , Cantitati ptr 12 tavite de 120 ml, Ptr bavaria, 500ml de lapte 3%, 1plic cu gelatina, 7 galbenuse, 3/4 pahar de zahar, 500ml de smantina ptr frisca 32%, ptr sos, 250 ml de smantina ptr frisca 32%, 1/2 pahar de zahar brun

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intru-n castron se toarna jumatate din cantitatea de lapte si se adauga gelatina si se lasa 10 minute.
Intr-e timp incalzim restul de lapte pina aproape fierbe si se toarna peste laptele cu gelatina si se amesteca tot timpul pina gelatina s-a dizolvat.Se bat galbenusele cu 1/2 pahar de zahar pina devin o spuma umflata.Se toarna laptele peste spuma usor si se amesteca.Se bate smantina cu restul de zahar si cind frisca este gata se adauga la compozitiz de oua.Se toarna crema in tavite si se da la frizer ptr 2 ore cel putin.
Se pune smintina ptr sos cu zaharul brun la fiert pe foc mic si se amesteca mereu pina zaharul sa topit se mareste focul si se lasa sa fiarba 5 minute pina sosul se ingroasa putin.Se lasa sa se raceasca si seda la rece.
Jumatate de ora inainte de servire se scoate bavaria din frizer si se rastoarna pe farfurioare.
Sosul se incalzeste putin la ben-marin si se toarna putin pe fiecare portie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavaria cu sos de caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars, cu blat

Crema de zahar ars, cu blat

Intr-un vas termorezistemt punem zaharul pentru caramelizat la foc mic.Adaugam si cativa stropi de

46 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cantucci cu migdale si cacao

Cantucci cu migdale si cacao

Se amesteca ingredientele uscate peste care se pun cele 4 oua batute. Se omogenizeaza compozitia

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Compozitia ptr 12 tavite de 120 ml .
  • ptr bavaria
  • 2 pahare+2 linguri de lapte 3%(500ml
  • Cantitati ptr 12 tavite de 120 ml
  • Ptr bavaria
  • 500ml de lapte 3%
  • 1plic cu gelatina
  • 7 galbenuse
  • 3/4 pahar de zahar
  • 500ml de smantina ptr frisca 32%
  • ptr sos
  • 250 ml de smantina ptr frisca 32%
  • 1/2 pahar de zahar brun

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Lasagna dulce, cu branza si visine