autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Bavaria cu sos de caramel

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 18 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 18 mai 2009

Ingrediente
Compozitia ptr 12 tavite de 120 ml ., ptr bavaria, 2 pahare+2 linguri de lapte 3%(500ml, , , , , , , Cantitati ptr 12 tavite de 120 ml, Ptr bavaria, 500ml de lapte 3%, 1plic cu gelatina, 7 galbenuse, 3/4 pahar de zahar, 500ml de smantina ptr frisca 32%, ptr sos, 250 ml de smantina ptr frisca 32%, 1/2 pahar de zahar brun

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intru-n castron se toarna jumatate din cantitatea de lapte si se adauga gelatina si se lasa 10 minute.
Intr-e timp incalzim restul de lapte pina aproape fierbe si se toarna peste laptele cu gelatina si se amesteca tot timpul pina gelatina s-a dizolvat.Se bat galbenusele cu 1/2 pahar de zahar pina devin o spuma umflata.Se toarna laptele peste spuma usor si se amesteca.Se bate smantina cu restul de zahar si cind frisca este gata se adauga la compozitiz de oua.Se toarna crema in tavite si se da la frizer ptr 2 ore cel putin.
Se pune smintina ptr sos cu zaharul brun la fiert pe foc mic si se amesteca mereu pina zaharul sa topit se mareste focul si se lasa sa fiarba 5 minute pina sosul se ingroasa putin.Se lasa sa se raceasca si seda la rece.
Jumatate de ora inainte de servire se scoate bavaria din frizer si se rastoarna pe farfurioare.
Sosul se incalzeste putin la ben-marin si se toarna putin pe fiecare portie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavaria cu sos de caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

• se bat ouale cu zaharul si vanilia, se adauga laptele si se bat pe abur pana se ingroase ca o

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Estonian Kringel

Estonian Kringel

Puneti intr-un bol curat drojdia frecata cu 1 lingurita zahar si cu laptele caldut, nu fierbinte,

28 voturi    19 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Compozitia ptr 12 tavite de 120 ml .
  • ptr bavaria
  • 2 pahare+2 linguri de lapte 3%(500ml
  • Cantitati ptr 12 tavite de 120 ml
  • Ptr bavaria
  • 500ml de lapte 3%
  • 1plic cu gelatina
  • 7 galbenuse
  • 3/4 pahar de zahar
  • 500ml de smantina ptr frisca 32%
  • ptr sos
  • 250 ml de smantina ptr frisca 32%
  • 1/2 pahar de zahar brun

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Fursecuri de sarbatoare