autor:

husni

» » Mancaruri cu carne

Beef Stroganoff

Autor: husni (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2010

Ingrediente
Mincarea aceasta se face in multe feluriva dau reteta mea.O fac de multe buna si simplaam invatat-o de la cineva,care m-a asigurat ca asta e reteta originalanu stiu,daca e asapoate stiti voi., Cantitatea e cam pt.6 persoane., , -600-700 de g de carne de vita,carne pt.snitele,batuta,putin si taiata felii(vezi poza), -2 linguri de faina, -1 lingura mustar, -1 ceapa, -3-4 catei de usturoi taiati felii,nu batuti, -cca400 ml de frisca lichida, -sare,piper,boia iute(dupa gust), -cca 500 ml apa, -1 conserva de ciuperci sau cca 200 g de ciuperci proaspete, -cca 4 linguri de ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie adinca(eu folosesc wok)se pune uleiul;cind e fierbinte,se pune carnea;cind carnea e albicioasa,se pune piper;apoi se acopera tigaia si se lasa carnea sa se faca,in apa ei(care o lasa)la foc mic,amestecind din cind in cind.Dureaza cam o ora.Daca,in timpul acesta,carnea nu mai are apa,punem f.putina apa fierbinte;nu punem apa rece;apa rece face carnea tare;asa stiu de la mama.
Cind carnea e facuta,o lasam,putin, sa se prajeasca,fara capac,in uleiul din tigaie;dupa aceea punem ceapa taiata marunt(peste carne);cind si ceapa e calita,putin,punem usturoiul.Il prajim putin.
Punem apoi faina si mestecam bine;ingredientele din tigaie trebuie sa fie bine invelite de faina;se pune,apoi,mustarul,ciupercile,sarea si boiaua iute.Se amesteca;pe urma se pune apa;se amesteca si se fierbe totul,acoperit cca 15 minute.
Dupa aceea se pune frisca lichida,se potriveste de sare si condimente si se mai da in citeva clocote.Apoi,se stinge focul.
Se serveste fierbinte cu cartofi piure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Beef Stroganoff" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Trecem carnea prin mașina de tocat, de două ori chiar, pentru a deveni mai fină. A doua oară,

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din carne de porc cu mamaliguta

Tocanita din carne de porc cu mamaliguta

Ceapa, rosia si ardeii se taie marunt si se calesc in putin ulei. Se adauga carnea taiata bucatele

26 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 15 %
189.99 lei
161.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Am revenit, vreau sa salvez reteta.

  • licu pop

    licu pop (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    ...interesant...chiar foarte intresan...merita incercat.

  • Daniela

    Daniela (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Foarte, foarte bun!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Superba prezentarea ta draga Camelia.Mi-ai dat o idee grozava ce sa fac saptamana viitoare.Felicitari pentru reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Excelent!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      O mancare tare buna,si arta si apetisant.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      I-mi place mult!am facut si acasa,am mancat si la prieteni.Reteta originala e ruseasca,specificul retetei este carnea de vaca,smantana si ciupercile,in rest fiecare face dupa plac.Am facut si cu carne de curcan si porc.A ta arata super!felicitari

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Originală sau nu, este foarte, foarte bună!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Nu pot zice decat ca e apetisanta!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Un deliciu!*****

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Cred ca este deosebit de gustoasa, trebuie incercata neaparat.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      ok, am salvat-o !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Mincarea aceasta se face in multe feluriva dau reteta mea.O fac de multe buna si simplaam invatat-o de la cineva,care m-a asigurat ca asta e reteta originalanu stiu,daca e asapoate stiti voi.
  • Cantitatea e cam pt.6 persoane.
  • -600-700 de g de carne de vita,carne pt.snitele,batuta,putin si taiata felii(vezi poza)
  • -2 linguri de faina
  • -1 lingura mustar
  • -1 ceapa
  • -3-4 catei de usturoi taiati felii,nu batuti
  • -cca400 ml de frisca lichida
  • -sare,piper,boia iute(dupa gust)
  • -cca 500 ml apa
  • -1 conserva de ciuperci sau cca 200 g de ciuperci proaspete
  • -cca 4 linguri de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Am revenit, vreau sa salvez reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui Turcesc Cu Cartofi cu rozmarin