autor:

Varadi Silvia

» » Mancaruri cu carne

Berbecut cu sos de iaurt condimentat

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 03 iulie 2009

Ingrediente
300ml iaurt simplu, 1 lingurita faina de malai cernut prin sita fina (sau faina de orez), 2-4 catei de usturoi zdrobiti, 1/2 lingurita ghimbir proaspat razuit (sau pudra), 1 lingurita seminte de chimen putin prajite, 1/2 lingurita nucsoara pudra, 1 lingurita boia dulce (sau iute, cum preferati), 8 cotlete de berbecut (sau miel), 25g nuca de cocos rasa, sare si piper dupa gust, 2 linguri suc de lamaie (verde-limeta), coriandru tocat, orez basmati pentru servit.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca iaurtul cu faina de malai, usturoiul, ghimbirul, semintele de chimen, nucsoara si boiaua de ardei. Intr-o tava se pun cotletele de berbecut (sau miel) si se toarna sosul peste ele. Se lasa sa stea la marinat timp de 2 ore. Se indeparteaza sosul de pe cotlete si se transfera intr-o tigaie. Se pune un gratar la incins si se frig cotletele pe ambele parti, la temperatura inalta. In acest timp, sosul se fierbe la foc potrivit timp de 3-4 minute. Se adauga 25g nuca de cocos rasa. Amestecul se mai fierbe inca 1 minut. Asezonati cu sare si piper dupa gust, amestecati si adaugati 2 linguri suc de lamaie si 2 lingurite coriandru tocat. Acest sos se toarna peste cotletele de berbecut. Se serveste cu orez bazmati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Berbecut cu sos de iaurt condimentat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
SARAMURA DIN PULPE DE PUI

SARAMURA DIN PULPE DE PUI

Se pune gratarul la incins,se spala bine pulpele,se condimenteaza apoi se pun pe gratar.Pana se fac

8 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Carnati in vin cu sos de mere

Carnati in vin cu sos de mere

Se da vinul in clocot intr-o cratita mica si se fierb carnatii, la foc mic, 10 min. Intre timp

3 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • husni

    husni (Chef de cuisine):

    Am facut reteta,cu mici schimbari.Am folosit orez normal cu legume(unele prajite,altele crude).In sos nu am pus nuca de cocos(nu-mi place). E f.buna si usor de facut !

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 28 august 2009

    Am facut-o,cu mici schimbari ! E f.buna si f usor de facut ! N-am folosit orez basmati(nu ne prea place);am folosit orez normal cu legume(unele prajite,altele crude) si castraveti murati.Si n-am pus nuca de cocos in sos. In rest,am facut exact cum scrie. Multumesc,Silvioara !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 august 2009

    Sigur husni,se gaseste de foarte multi ani si in multe sortimente.Si alb si salbatic.Cu mici exceptii gasesti acum aproape orice.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 18 august 2009

    Reteta asta imi place f.mult!Poate pt ca-mi place carnea de miel. In Romania se gaseste orez basmati?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 iulie 2009

      Interesanta reteta,oare se mai fragezeste carnea dupa marinat?Sper ca da, ca de obisei berbecul este tare rau de tot.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • 300ml iaurt simplu
  • 1 lingurita faina de malai cernut prin sita fina (sau faina de orez)
  • 2-4 catei de usturoi zdrobiti
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat razuit (sau pudra)
  • 1 lingurita seminte de chimen putin prajite
  • 1/2 lingurita nucsoara pudra
  • 1 lingurita boia dulce (sau iute
  • cum preferati)
  • 8 cotlete de berbecut (sau miel)
  • 25g nuca de cocos rasa
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri suc de lamaie (verde-limeta)
  • coriandru tocat
  • orez basmati pentru servit.

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

husni (Chef de cuisine)

Am facut-o,cu mici schimbari ! E f.buna si f usor de facut ! N-am folosit orez basmati(nu ne prea place);am folosit orez normal cu legume(unele prajite,altele crude) si castraveti murati.Si n-am pus nuca de cocos in sos. In rest,am facut exact cum scrie. Multumesc,Silvioara !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui