autor:

silviana maftei

» » Dulciuri diverse

bezele

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iunie 2008

Ingrediente
10 albuse, 0,600 g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

12 voturi

Mod de preparare

albusul si zaharul se pun intr-o craticioara pe foc
se amesteca cu telul para pina se topeste zaharul si atinge temperatura de 80-90 grade.
compozitia se bate la robot(mixer)
cind a devenit ferma,se pregateste posul cu sprit si se toarna pe hirtie de copt mici aveline
se coace in cuptor cu usa deschisa la cea mai mica temperatura (daca este focul mare se ingalbeneste si crapa,devine inestetica.
Daca ti-a placut reteta noastra "bezele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bezele

Bezele

Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Se adauga un praf de sare si 3-4 picaturi de zeama

4 voturi    11 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Bezele cu nucă

Bezele cu nucă

Amestecaţi albuşurile cu mixerul până veţi putea ţine castronul deasupra capului, iar

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    gabriela (Bucatar sef):

    Buna, am incercat si eu aceasta reteta si mi s-au crapat toate bezelele. te rog sa-mi explici secretul pentru a nu se mai crapa. Merci

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicol Nicol , 06 iulie 2013

    buneeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Un deliciu...

  • Fara foto

    maria mihalache , 16 ianuarie 2010

    Ce colorit frumos.........

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010

      waw e bine arata. Imi loua in gura

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Delicioase...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Imi plac foarte mult...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

12 voturi

Ingrediente

  • 10 albuse
  • 0,600 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tiramisu cu piure de zmeura