Bezele cu fulgi de ciocolata si nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Bezele cu fulgi de ciocolata si nuca

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un varf cutit sare de lamaie
  • un varf cutit sare
  • 180 g zahar
  • 100 g fulgi de ciocolata
  • 50 g nuci tocate

Mod de preparare

Se pun albusurile intr-un castron si se lasa la temperatura camerei cel putin 30 de minute.

Se bat cu mixerul, la viteza medie, impreuna cu sarea, sarea de lamaie si vanilia pana cand se formeaza creste moi.

Se adauga treptat zaharul, cate o lingura, batand totul la viteza maxima, pana ce spuma devine tare, lucioasa iar zaharul este dizolvat.

Se incorporeaza fulgii de ciocolata si nuca tocata, amestecand usor cu o spatula.

Se tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi (depinde si cat de mari vor fi bezelele) si se formeaza bezele cu ajutorul a doua lingurite (eu am facut cateva si cu lingurita-cupa de inghetata).

Imi plac mult crestele bezelelor facute din lingurita.

Se coc la 120 g C timp de aproximativ 35-40 minute.

Atentie!!! Se stinge cuptorul si se lasa bezelele sa se raceasca in jur de 1 ora si jumatate cu usa cuptorului inchisa, astfel evitandu-se craparea.

Se pastreaza intr-o cutie inchisa etans.

Veti avea o supriza tare placuta cand veti vedea ca inauntru fulgii de ciocolata raman intregi!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi