Se pun albusurile intr-un castron si se lasa la temperatura camerei cel putin 30 de minute.
Se bat cu mixerul, la viteza medie, impreuna cu sarea, sarea de lamaie si vanilia pana cand se formeaza creste moi.
Se adauga treptat zaharul, cate o lingura, batand totul la viteza maxima, pana ce spuma devine tare, lucioasa iar zaharul este dizolvat.
Se incorporeaza fulgii de ciocolata si nuca tocata, amestecand usor cu o spatula.
Se tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi (depinde si cat de mari vor fi bezelele) si se formeaza bezele cu ajutorul a doua lingurite (eu am facut cateva si cu lingurita-cupa de inghetata).
Imi plac mult crestele bezelelor facute din lingurita.
Se coc la 120 g C timp de aproximativ 35-40 minute.
Atentie!!! Se stinge cuptorul si se lasa bezelele sa se raceasca in jur de 1 ora si jumatate cu usa cuptorului inchisa, astfel evitandu-se craparea.
Se pastreaza intr-o cutie inchisa etans.
Veti avea o supriza tare placuta cand veti vedea ca inauntru fulgii de ciocolata raman intregi!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii