Se pun albusurile intr-un castron si se lasa la temperatura camerei cel putin 30 de minute.
Se bat cu mixerul, la viteza medie, impreuna cu sarea, sarea de lamaie si vanilia pana cand se formeaza creste moi.
Se adauga treptat zaharul, cate o lingura, batand totul la viteza maxima, pana ce spuma devine tare, lucioasa iar zaharul este dizolvat.
Se incorporeaza fulgii de ciocolata si nuca tocata, amestecand usor cu o spatula.
Se tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi (depinde si cat de mari vor fi bezelele) si se formeaza bezele cu ajutorul a doua lingurite (eu am facut cateva si cu lingurita-cupa de inghetata).
Imi plac mult crestele bezelelor facute din lingurita.
Se coc la 120 g C timp de aproximativ 35-40 minute.
Atentie!!! Se stinge cuptorul si se lasa bezelele sa se raceasca in jur de 1 ora si jumatate cu usa cuptorului inchisa, astfel evitandu-se craparea.
Se pastreaza intr-o cutie inchisa etans.
Veti avea o supriza tare placuta cand veti vedea ca inauntru fulgii de ciocolata raman intregi!
Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.
Mancare de stevieReteta de salata de cartofi cu smantana. Salata de cartofi cu smantana si usturoi reteta simpla. Retete de salata de cartofi....
Salata de cartofi cu smantanaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii