Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul treptat si praful de copt. Cand s-a obtinut o spuma tare, de culoare alb-argintie, atunci este gata, numai buna pentru a da forma bezelelor. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se ia cu lingura din compozitie si se formeaza gramajoare pe hartia de copt.Se lasa ceva spatiu intre ele, caci vor creste la copt.
Se coc la foc mic 30-40 de minute, cu usa cuptorului intre-deschisa ca sa se usuce (nu trebuie sa se ingalbeneasca),apoi se iau de pe tava numai dupa ce s-au racit.
Se bate smantana pentru frisca, se adauga mascarpone, fructele, zaharul si vanilia si se unesc bezelele cu amestecul fructat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii